Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Επίθεση αντιεξουσιαστών σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη! (Video)

Γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ..

19 Απριλίου 2019 20:58
Επίθεση αντιεξουσιαστών σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη! (Video)

Επίθεση έκαναν σε γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη αντιεξουσιαστές! Βίντεο από την επίθεση τους ανέβασαν στο Διαδίκτυο οι αντιεξουσιαστές!

Πέταξαν τρικάκια και μοίρασαν φυλλάδια με κείμενα εντός του σούπερ μάρκετ, κάνοντας μία "συμβολική παρέμβαση" ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους/στις εργαζόμενες - όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου, στην οποία ανήρτησαν και βίντεο.

«Η ενεργή αντίσταση είναι υπόθεση όλων. Τα αφεντικά κάνουν αυτό που ξέρουν καλά κοιτώντας την απρόσκοπτη κερδοφορία τους πάνω στις πλάτες των εργαζομένων. Είναι καιρός να δώσουμε τις δικές μας απαντήσεις! Γι' αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στην εργασιακή γαλέρα που λέγεται Lidl, όντας και εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες οργανικό κομμάτι της εργατικής τάξης, να πραγματοποιήσουμε συμβολική παρέμβαση στις 18/4 το μεσημέρι με τρικάκια και μοίρασμα κειμένων σε κατάστημα των Lidl επί της οδού Μοναστηρίου στη Μενεμένη», προσθέτουν.

Στο σχετικό κείμενο αναφέρουν: Οι πολυάριθμες εργοδοτικές αυθαιρεσίες από την συγκεκριμένη πολυεθνική εταιρία έχουν δημιουργήσει ένα εξευτελιστικό εργασιακό περιβάλλον. Η ιστορική πραγματικότητα έχει δείξει πως μόνο μέσα από την ταξική αυτοοργάνωση και τη συμμετοχή σε σωματεία βάσης θα μπορέσουμε να απαλλάξουμε τους εαυτούς μας από την εργοδοτική ασυδοσία, θέτοντας στο προσκήνιο τα κοινά μας υλικά συμφέροντα, τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας", τονίζουν μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο:

Βούλα: Επίθεση σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ από ανήλικους - Ένας τραυματίας!

Πριν από λίγο έγινε επίθεση σε σε άνδρες της ΕΛ.ΑΣ από ανήλικους. Υπάρχει ένας τραυματίας! Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο σημείο αλλά δέχθηκαν επίθεση από δέκα άτομα που τους επιτέθηκαν με πέτρες και ρόπαλα!

Επίθεση από ομάδα περίπου δέκα ατόμων δέχθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, στην περιοχή της Βούλας. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κλήθηκαν στην οδό Πλαπούτα επειδή βρίσκονταν άτομα συγκεντρωμένα.

Όταν έφθασαν εκεί, οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με ρόπαλα και πέτρες στους αστυνομικούς, τραυματίζοντας, μάλιστα, έναν από αυτούς, ευτυχώς ελαφρά.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη συνέχεια σε προσαγωγές. Οι προσαχθέντες έχουν οδηγηθεί αυτή την ώρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share