Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αίγινα: Μεγάλη πυρκαγιά σε σκάφος!

Άμεσα κινητοποιήθηκε το λιμεναρχείο Αιγίνης!

19 Απριλίου 2019 17:52
Αίγινα: Μεγάλη πυρκαγιά σε σκάφος!

Ιστιοπλοϊκό σκάφος στην περιοχή άκρα κολόνα με προορισμό το λιμάνι τής Αιγίνης, εξέπεμψε σήμα κινδύνου και εγκατάλειψης λόγω πυρκαγιας.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το λιμεναρχείο Αιγίνης ενώ δόθηκε εντολή σε σκάφος που μόλις είχε φύγει από Αίγινα με προορισμό το Αγκίστρι, να αλλάξει πορεία για να παρέχει βοήθεια.

Συγχρόνως απέπλευσε και μία ανεμότρατα ώστε να επιβιβάσει με την σειρά της τους επιβαίνοντας και να τους μεταφέρει με ασφάλεια στο λιμάνι.

Τελικά όλοι όσοι αποτελούσαν το πλήρωμα του ιστιοπλοϊκού επιβιβάστηκαν στην ανεμότρατα μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού για προληπτικούς λόγους ενώ το σκάφος ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι, όπου οχήματα του κλιμακίου Π.Σ. Άιγινης ολοκλήρωσαν την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Απίστευτο στην Κέρκυρα: Κεραυνός χτύπησε σκάφος!

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, απογευματινές ώρες σήμερα, ότι το καταμαράν »DREAMLINER II» σημαίας Πολωνίας χτυπήθηκε από κεραυνό και σταμάτησαν να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά του μέσα, ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κομμένο στην Κέρκυρα!

Να σας θυμίσουμε το Εντυπωσιακό βίντεο: «Βροχή» κεραυνών χτυπά τον ουρανό της Σάμου!

Άμεσα απέπλευσε προς την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το »DREAMLINER II» με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους, και το συνόδευσε στη μαρίνα Γουβιών όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share