Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Μύκονος: Η παράνομη χωματερή που απειλεί το οικοσύστημα του νησιού! - Βουνό από σκουπίδια! (Video)

Οικολογική απειλή για το νησί!

18 Απριλίου 2019 14:40
Μύκονος: Η παράνομη χωματερή που απειλεί το οικοσύστημα του νησιού! - Βουνό από σκουπίδια! (Video)

Μια παράνομη χωματερή, που φιλοξενεί ένα βουνό σκουπιδιών πάνω από 30 μέτρα, παρουσιάζει ιδιαίτερο κίνδυνο για το οικοσύστημα της Μυκόνου,όσο παραμένει τουλάχιστον, αφού η οικοδομική δραστηριότητα στο νησί των ανέμων είναι στα ύψη.

Η χωματερή βρίσκεται στην περιοχή περιοχή Μεταλλία της Μυκόνου, σε μια έκταση αρκετών τετραγωνικών μέτρων, όπου εδώ και χρόνια αποθέτονται ανεξέλεγκτα και χωρίς καμία απαγόρευση, μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια

Μύκονος

Ο αυτοσχέδιος σκουπιδότοπος που λειτουργεί στα Μεταλλία απειλεί και το παράκτιο οικοσύστημα, καθώς μετά από μία δυνατή βροχόπτωση σαν αυτές που έπληξαν πολλές φορές φέτος την Μύκονο, τα απορρίμματα πέφτουν στη θάλασσα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: myconolive.gr

Αδιανόητο στην Ιταλία: Ξεβράστηκε έγκυος φάλαινα με 22 κιλά σκουπίδια στο στομάχι της!

Η έγκυος φάλαινα ξεβράστηκε σε ακτή της Σαρδηνίας, στην Ιταλία, σε ένα από τουριστικά θέρετρα του νησιού.

Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για τη μεταφορά της σε ειδικό εργαστήριο, όπου έγινε και η ιατροδικαστική εξέταση. Έκπληκτος ο γιατρός που την εξέτασε, διαπίστωσε το αποτέλεσμα του ανθρώπινου αίσχους στη φύση.

Η φάλαινα, που κυοφορούσε ένα μικρό φαλαινάκι, κάτι που πλέον συμβαίνει όλο και πιο σπάνια, είχε καταπιεί πάνω από 22 κιλά σκουπίδια, τα οποία είχαν «καθίσει» στο στομάχι της, με συνέπεια να υποστεί σοκ και να καταλήξει!

Αδιανόητο στην Ιταλία: Ξεβράστηκε έγκυος φάλαινα με 22 κιλά σκουπίδια στο στομάχι της!

Να σας θυμήσουμε ένα παρόμοιο περισταστικό στη Βραζιλία: Φάλαινα βρέθηκε νεκρή στη ζούγκλα του Αμαζονίου!

Μέσα στο στομάχι της φάλαινα βρέθηκαν δίχτυα, καλώδια, σωλήνες, ακόμα και κάδος πλυντηρίου!

Ο εντοπισμός της εγκύου φάλαινας προκάλεσε σοκ στην ιταλική κοινωνία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας Sergio Costa, δήλωσε:

«Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που πιστεύουν ότι αυτό δεν είναι σημαντικό πρόβλημα; Για μένα είναι και αποτελεί προτεραιότητα».

Ήδη με εντολή του ξεκίνησε ο σχεδιασμός μιας καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για τις συνέπειες της ατομικής ενέργειας στο περιβάλλον, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος εξετάζει την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τους παραβάτες, θέτοντας το θέμα και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ο πόλεμος κατά των πλαστικών μόλις ξεκίνησε. Και δεν θα σταματήσουμε εκεί», ανέφερε ο Sergio Costa, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του!

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share