Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το είχε κάνει σύστημα: Διέρρηξε 7 φορές το ίδιο ναό!

Αν είναι δυνατόν...

18 Απριλίου 2019 11:25
Το είχε κάνει σύστημα: Διέρρηξε 7 φορές το ίδιο ναό!

Καταλαβαίνουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικα περιορισμένα αλλά ο συγκεκριμμένος νεαρός το είχε κάνει σύστημα. Για 2 μήνες "εβγαζε" τα έξοδα του καθώς όχι 1 όυτέ 2 αλλά 7 φορές διέρρηξε ναούς στην Ηγουμενίτσα.

Έβγαζε επί δυο μήνες «χαρτζιλίκι» αδειάζοντας τα παγκάρια τεσσάρων εκκλησιών στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας ένας 26χρονος ιερόσυλος, ο οποίος είχε χτυπήσει συνολικά επτά φορές τους συγκεκριμένους ναούς!

Όμως, η δράση του εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας.

Από τις 16 Φεβρουαρίου ως την περασμένη Τρίτη, ο νεαρός Έλληνας είχε διαρρήξει τρεις φορές την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Ηγουμενίτσα, δύο φορές το ναό του Αγίου Αθανασίου στη θέση Πυρί Ηγουμενίτσας και μια φορά την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι.

Ωστόσο, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όταν αποπειράθηκε να διαρρήξει το εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο Λαδοχώρι αλλά έγινε αντιληπτός και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον ιερόσυλο στην Ηγουμενίτσα, λίγες ώρες μετά την απόπειρα, του πέρασαν χειροπέδες και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Πάντως, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει εισβάλει και σε άλλους ναούς της περιοχής.

Χανιά: Νεαρός έκλεψε τα εκκλησιαστικά είδη λίγο πριν ξεκινήσει η λειρουργία!

Ανήμερα του Ευαγγελισμού μπήκε στον ομώνυμο ναό για να... κλέψει ένας θρασύτατος νεαρός Έλληνας! Μάλιστα, τρύπωσε στην εκκλησία λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η εορταστική λειτουργία, τα ξημερώματα της Δευτέρας, αλλά το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθη!

Να σας θυμήσουμε οτι πρόσφατα δημιουργήθηκε Σάλος με τo Άγιο φως: «Ποιο θαύμα; Το ανάβω με αναπτήρα»

Ο 25χρονος δράστης δεν βρήκε χρήματα για να κλέψει στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κοινότητα Στερνά των Χανίων, άρπαξε όμως διάφορα εκκλησιαστικά είδη με σκοπό να τα πουλήσει. Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν άμεσα και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα σε έναν χώρο που χρησιμοποιούσε.

Εκεί, βρήκαν όλα τα κλοπιμαία τα οποία απέδωσαν στον υπεύθυνο της εκκλησίας και πέρασαν χειροπέδες στον δράστη, ο οποίος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων που του άσκησε δίωξη με την κατηγορία της διακεκριμένης κλοπής.

Κως: Xτύπησαν ναούς για πολλοστή φορά!

Οι άγνωστοι κακοποιοί είχαν παραβιάσει ένα παράθυρο από το οποίο μπήκαν στο εσωτερικό και έκλεψαν ένα άγιο ποτήρι, μία αγία λαβίδα, μία αγία λόγχη και έναν αστερίσκο!
Για πολλοστή φορά, ιερόσυλοι που εξορμούν από την γειτονική Αλβανία «χτύπησαν» στα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου. Οι δράστες εισέβαλαν στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην κωμόπολη Κόνιτσα κοντά στα σύνορα και άρπαξαν από μέσα διάφορα ιερά σκεύη.

Όπως κατήγγειλε ο ιερέας που διαπίστωσε την εισβολή στο ναό, οι άγνωστοι κακοποιοί είχαν παραβιάσει ένα παράθυρο από το οποίο μπήκαν στο εσωτερικό και έκλεψαν ένα άγιο ποτήρι, μία αγία λαβίδα, μία αγία λόγχη και έναν αστερίσκο. Μάλιστα, οι ίδιοι δράστες παραβίασαν και το Πνευματικό Κέντρο της κωμόπολης που βρίσκεται δίπλα στο ναό, αλλά δεν βρήκαν κάτι αξίας για να κλέψουν. Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος διενεργούν προανάκριση για την εξιχνίαση της διάρρηξης.

Ιερόσυλοι έδρασαν και στην Κω, όμως δεν έκλεψαν κάτι από την εκκλησία του Αγίου Παύλου στην περιοχή Λινοπότι, αλλά αρκέστηκαν να προκαλέσουν εκτεταμένες ζημιές σπάζοντας με πέτρες τα τζάμια στα παράθυρα και τις πόρτες του ναού! Οι πιστοί που βρήκαν τις ζημιές, ερεύνησαν το ναό και την παρακείμενη αίθουσα αλλά διαπίστωσαν πως δεν είχε κλαπεί κάτι και όλα δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες έβγαλαν απλώς το μένος τους προς την εκκλησία!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Γλυφάδα: Aνατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με τα χρήματα!

Κέρκυρα: Ξάφρισαν κανονικότατα ηλικιωμένο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share