Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Απίστευτο αυτοτρολάρισμα απο την Nάουσα: «Συγγνώμη, αλλά δεν έχουμε παραλίες!»

«Sorry, no beaches»

16 Απριλίου 2019 14:54
Απίστευτο αυτοτρολάρισμα απο την Nάουσα: «Συγγνώμη, αλλά δεν έχουμε παραλίες!»

«Συγνώμη αλλά δεν έχουμε παραλίες! - Sorry, no beaches» είναι το μότο του Δήμου Νάουσας!

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της Νάουσας, Νίκος Κουτσογιάννης, «τα τελευταία δύο χρόνια εργαζόμαστε πάνω στο να χτίσουμε μια καμπάνια με ολοκληρωμένο το τουριστικό προϊόν!

Η καμπάνια παρουσιάστηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, σε κλειστή εκδήλωση, μόνο για επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, με στόχο η δημιουργία συνεργειών.

«Αναζητούμε συμμάχους και θέλουμε η Νάουσα να γίνει τουριστικά η πόλη - δορυφόρος της Θεσσαλονίκης, να έρχεται κόσμος που επιλέγει τη Θεσσαλονίκη και στη Νάουσα, έστω μονοήμερη εκδρομή ή για κάποιες διανυκτερεύσεις», εξήγησε ο κ. Κουτσογιάννης.

Να σας θυμίσουμε στην Κρήτη όπου έκαναν την κακοκαιρία διαφήμιση για το νησί κάνοντας Kite surf!

«Sorry no beaches»

Πώς, όμως, υποδέχονται το «Sorry no beaches» στο εξωτερικό; Ο κ. Κουτσογιάννης απαντά πως έχει παρουσιαστεί ήδη σε διάφορες πόλεις και η ανταπόκριση ήταν ενθουσιώδης.
«Ο κόσμος γελάει στην αρχή και μετά μας ρωτάει γεμάτος περιέργεια», επισήμανε, εξηγώντας πως συτό έγινε και στη Στοκχόλμη και στην Αγία Πετρούπολη και στη Βαρσοβία, όπου ο Δήμος Νάουσας πήγε, συμμετέχοντας στη Διπλωματία των Πόλεων, που διοργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Εικόνες, γεύσεις, εμπειρίες, δρώμενα και μνήμες περιπλέκονται στα μονοπάτια της. Πλούσια αρχοντικά, παλιές βιομηχανίες, νερόμυλοι, οι ναοί με τα καμπαναριά τους, το ποτάμι, το πράσινο. Μία πόλη που σε ταξιδεύει, μία περιοχή που σε μαγεύει, ένας τόπος που σε αποπλανεί. Κι ας μην έχει παραλίες…».

Τούρκοι διαφημίζουν την επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά!

Η Μονή στην Τραπεζούντα είχε κλείσει τον Σεπτέμβριο του 2015 για εργασίες συντήρησης και αναμένεται ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα γίνει κανονικά η λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα ανοίγει εκ νέου στις 18 Μαΐου έπειτα από εργασίες συντήρησης και οι Τούρκοι σπεύδουν με κάθε τρόπο να το... διαφημίσουν.

Η Μονή είχε κλείσει τον Σεπτέμβριο του 2015 για εργασίες συντήρησης και όπως ανακοίνωσε ο Τούρκοςυπουργός Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, στις 18 Μαΐου που είναι η παγκόσμια ημέρα Μουσείων, ανοίγει το πρώτο μέρος του Μοναστηριού και αναμένεται ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα γίνει κανονικά η λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Πριν από ένα μήνα μάλιστα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να κατασκευαστεί και τελεφερίκ 2,5 χλμ για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προσκυνητών και τουριστών.

Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι μια από τις κύριες πηγές εσόδων της περιοχής και οι επιχειρηματίες διαμαρτυρήθηκαν γιατί, κατά δήλωσή τους, έχουν υποστεί μεγάλη οικονομική καταστροφή από το κλείσιμο του δημοφιλούς μνημείου, πόλου έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο. Έτσι, ο Οργανισμός Τουρισμού της Τουρκίας δημοσιοποίησε ένα βίντεο - πρόσκληση προς τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο, να επισκεφθούν την Παναγία Σουμελά.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ζάκυνθος: Τι συμβαίνει με το πασίγνωστο "ναύαγιο";

Αυτή η παραλία αναδείχθηκε στις πιο ασφαλείς σε όλο το κόσμο για τα παιδιά!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share