Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Kρήτη: H θάλασσα «ξέβρασε» νεκρό δελφίνι!

Στην παραλία της Ψιλής Άμμου!

15 Απριλίου 2019 08:27
Kρήτη: H θάλασσα «ξέβρασε» νεκρό δελφίνι!

Με ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν αντιμέτωποι οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος στην παραλία της Ψιλής Άμμου στους Καλούς Λιμένες στην Κρήτη , καθώς η θάλασσα ξέβρασε ένα νεκρό δελφίνι.

Να σας θυμίσουμετ το Σοκ στο Πήλιο: Η εικόνα στην παραλία πάγωσε τους πάντες! (photo)

Το θηλαστικό, που ήταν του είδους του «ζωνοδέλφινου» απομακρύνθηκε από το σημείο και παραλήφθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Λιμενικής Αρχής προκειμένου να ολοκληρωθεί η υγειονομική του ταφή.

Αιγαίο: Τα νεκρά δελφίνια και η απάντηση των Τούρκων!

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ από την Κωνσταντινούπολη, το βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα» δείχνει δελφίνια που κολυμπούν δίπλα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία, «συνοδεύοντάς τα», όπως αναφέρεται και στο βίντεο.

Στο μήνυμά τους στο twitter οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τονίζουν:

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, που πάντα επιδεικνύουν την ευαισθησία τους για το περιβάλλον ακόμη και στις επιχειρήσεις που διεξάγουν, ενήργησαν με την ίδια ευσυνειδησία και κατά τη διάρκεια της "Γαλάζιας Πατρίδας" για την προστασία των φίλων τους στη θάλασσα».

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» ανέφερε πως «σε διάστημα λίγων μόνο εβδομάδων στην ευρύτερη περιοχή του Βορείου Αιγαίου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 15 νεκρά δελφίνια, ενώ 7 από αυτά εντοπίστηκαν στις βόρειες ακτές της Σάμου, έχοντας παρασυρθεί από τους ΒΔ ανέμους, από περιοχές του κεντρικού και του ΒΑ Αιγαίου. Τρία από αυτά εντοπίστηκαν μόλις τις προηγούμενες ημέρες.

Nα σας θυμίσουμε ένα περιστατικό στην Κρήτη: Εντυπωσιακό βίντεο με δελφίνια που παίζουν δίπλα σε σκάφος!

«Σύμφωνα με τις αναγγελίες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, τις προηγούμενες εβδομάδες στις ασκήσεις στο Αιγαίο συμμετείχαν περισσότερα από 100 τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ξεκινούν νέο κύκλο εκτεταμένων ασκήσεων. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύουν, διεξάγονται βολές με τη χρήση πραγματικών πυρών, καθώς και συνεχόμενη (ανεξέλεγκτη) χρήση σόναρ που προκαλεί έντονη υποβρύχια ηχορύπανση.

Πολυάριθμες διεθνείς επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ηχορύπανση από τις συγκεκριμένες συχνότητες των σόναρ του πολεμικού ναυτικού, προκαλούν καταστροφικές συνέπειες στα θαλάσσια οικοσυστήματα, κυρίως στα θαλάσσια θηλαστικά, αλλά επηρεάζουν ακόμα και τα ψάρια και το ζωοπλαγκτόν. Έπειτα από την πίεση που ασκήθηκε όταν αποδείχθηκε ότι μαζικές θανατώσεις κητωδών οφείλονταν στην ηχορρύπανση από σόναρ του πολεμικού ναυτικού, τόσο το ΝΑΤΟ όσο και το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ και άλλων χωρών, καθώς και το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχουν εκδώσει Οδηγίες με αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων που προκαλούνται στα κητώδη κατά τη διάρκεια των ασκήσεων», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση του «Αρχιπελάγους».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share