Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τρίκαλα: Συνελήφθη άνδρας για τον φόνο συγκρατούμενού του!

Και οι δύο θα αποφυλακίζονταν σύντομα!

12 Απριλίου 2019 17:05
Τρίκαλα: Συνελήφθη άνδρας για τον φόνο συγκρατούμενού του!

Χειροπέδες σε έναν 55χρονο κρατούμενο στις φυλακές Τρικάλων πέρασαν οι αστυνομικοί, για τον θάνατο συγκρατούμενού του.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων επελήφθη της αστυνομικής έρευνας για υπόθεση ανθρωποκτονίας 66χρονου κρατουμένου στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων, που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί».

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, «συνελήφθη ως δράστης 55χρονος αλλοδαπός, ομοίως κρατούμενος στο ίδιο Κατάστημα Κράτησης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας επιτέθηκε στον 66χρονο, από άγνωστη αιτία, και τον τραυμάτισε θανάσιμα».

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων. Εντύπωση, πάντως, προκαλούν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τόσο ο δράστης όσο και το θύμα, θα αποφυλακίζονταν σύντομα.

Συγκεκριμένα, ο 55χρονος Αλβανός εξέτιε ποινή μόλις 8 μηνών για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ ο 66χρονος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 12 μηνών για υπόθεση ναρκωτικών.

Τρίκαλα: Κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις φυλακές!

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr το περιστατικό συνέβη την Τρίτη όταν ο κρατούμενος σε έξαλλη κατάσταση προκάλεσε ζημιές στο χώρο του ιατρείου των φυλακών Τρικάλων. Σωφρονιστικός υπάλληλος μπήκε στο χώρο για να τον ηρεμήσει, δέχθηκε ωστόσο ο ίδιος την επίθεση του κρατουμένου, ο οποίος τον γρονθοκόπησε άγρια. Ακινητοποιήθηκε με την παρέμβαση των υπολοίπων σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ ο συνάδελφός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και υπογράφουν ο πρόεδρος Νίκος Μαρδάνης και ο γ.γ. Νίκος Μπρέντας καταγγέλλει το γεγονός και κάθε μορφή βίας σημειώνοντας ότι το προσωπικό «θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και επαγγελματισμό τη δουλειά του». Καλεί δε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του προσωπικού από κάθε μορφή βίας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share