Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ιεράπετρα: Διαρρήκτης περίστανε τον αστυνομικό και έκλεβε ανυποψίαστους νεαρούς!

Τι συνέβη;

11 Απριλίου 2019 11:04
Ιεράπετρα: Διαρρήκτης περίστανε τον αστυνομικό και έκλεβε ανυποψίαστους νεαρούς!

Ο 29χρονος «μαϊμού» αστυνομικός συνελήφθη τελικά για... άλλο λόγο
Η εξιχνίαση της διάρρηξης σε ένα περίπτερο στην Ιεράπετρα, βοήθησε τους αστυνομικούς της Ασφαλείας να εξιχνιάσουν την περίεργη κλοπή από έναν άνδρα που παρίστανε τον... συνάδελφό τους και ξάφρισε έναν από τους τρεις νεαρούς που σταμάτησε δήθεν για έλεγχο στοιχείων!

Ήταν την περασμένη Πέμπτη, όταν ο άγνωστος -τότε- άνδρας που προσποιήθηκε τον αστυνομικό έκανε σωματική έρευνα σε τρεις 18χρονους Έλληνες μαθητές και έπειτα τους άφησε να φύγουν. Ωστόσο, ο ένας διαπίστωσε ότι τα χρήματα που είχε στην τσέπη του είχαν κάνει φτερά. Αμέσως οι τρεις νεαροί κατήγγειλαν το περιστατικό και ξεκίνησαν έρευνες για να εντοπιστεί ο «μαϊμού» αστυνομικός

Ο 29χρονος Έλληνας δράστης συνελήφθη τελικά για... άλλο λόγο, την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες μετά την διάρρηξη που διέπραξε στο περίπτερο μιας 51χρονης σε περιοχή του δήμου Ιεράπετρας από το οποίο άρπαξε χρήματα, καπνικά είδη και διάφορα άλλα προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 500 ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του μαζί με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και διαρρηκτικά εργαλεία.

Στην προανάκριση προέκυψε ότι αυτός είχε ξαφρίσει τον μαθητή παριστάνοντας τον αστυνομικό κι έτσι στην αρχική δίωξη για κλοπή και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Λασιθίου του άσκησε και συμπληρωματική με νέες κατηγορίες για κλοπή και αντιποίηση αρχής. Η προανάκριση συνεχίζεται, για να εξακριβωθεί αν είχε διαπράξει και άλλα αδικήματα.

O ληστής που δεν έβαλε μυαλό! 15 λεπτά μετά την αποφυλάκισή του συνελήφθη να κλέβει αυτοκίνητο!

Ο Casey Michael Lewis αποφυλακίστηκε από το σωφρονιστικό κατάστημα στο οποίο κρατούνταν, όμως, συνελήφθη μόλις… 15 λεπτά αργότερα για κλοπή.
Διαβάστε επίσης Πήγε να κλέψει μια γυναίκα στο ATM, αλλά μόλις είδε το υπόλοιπο, της επέστρεψε τα χρήματα!
Ο 37χρονος αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη από το St. LucieCounty Detention Facility στη Φλόριντα, όπου κρατούνταν για υποθέσεις κλοπής.

Σύμφωνα με τον φάκελό του, όταν αποφυλακίστηκε από το ίδρυμα έφυγε με τα πόδια και κατευθύνθηκε προς το γκαράζ της φυλακής. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν πως συμπεριφερόταν ύποπτα και προσέγγιζε τα οχήματα.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας τον κατέγραψε να κοιτάζει στο εσωτερικό των οχημάτων και να ανοίγει την πόρτα ενός ασημί αμαξιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μπήκε στο αμάξι σαν κύριος και κάθισε για περίπου 2 λεπτά.

Στη συνέχεια βγήκε και συνέχισε να περπατά στο πάρκινγκ, εξετάζοντας τα αυτοκίνητα για να δει αν είναι κάποιο ξεκλείδωτο.

Ένας αστυνομικός τον προσέγγισε και όταν τον ρώτησε τι κάνει ο 37χρονος του είπε πως περιμένει την σύντροφό του. Θήβα: Επιτέλους εξιχνιάστηκε ληστεία μετά από 14 μήνες

Οι ισχυρισμοί του δεν τον έπεισαν, όμως, και ο αστυνομικός τον έψαξε. Βρήκε πάνω του του αποφυλακιστήριο, ένα κινητό τηλέφωνο μεγάλη αξίας, τέσσερα πακέτα τσιγάρα, έναν αναπτήρα, μία πιστωτική κάρτα, ένα δίπλωμα οδήγησης και 547 δολάρια.

Ο Lewis συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής και της κατοχής κλεμμένων αντικειμένων και μπήκε πάλι στη φυλακή.

Εκπρόσωπος Τύπου της φυλακής τόνισε πως ο αφέθηκε εκ νέου ελεύθερος την ίδια μέρα, αλλά οι αστυνομικοί φρόντισαν να τον παραλάβει κάποιος αυτή τη φορά

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Οροπέδιο Λασιθίου!

Ιωάννινα: Στη φυλακή 45χρονος για ασέλγεια σε ανήλικες!

Ξάνθη: Άνδρας έβγαλε μαχαίρι μέσα στο ταξί!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share