Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Οροπέδιο Λασιθίου!

Η κακοκαιρία δεν σταματά τα χτυπήματα της!

10 Απριλίου 2019 19:20
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Οροπέδιο Λασιθίου!

Η κακοκαιρία συνεχίζει να "χτυπά" την χώρα μας και ειδικά την Κρήτη και το οροπέδιο Λασιθίου αφού κρίθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!

Από τα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, σπίτια, επιχειρήσεις, ενώ τεράστιες είναι οι ζημιές και στον πρωτογενή τομέα (γεωργία – κτηνοτροφία).

Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης είχαν υποβάλει σχετικό αίτημα για κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αμέσως με την εκδήλωση των πρωτοφανών ακραίων καιρικών φαινομένων των προηγούμενων ημερών.

O κ. Στεφανάκης κάνει λόγο για άμεση κινητοποίηση του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου και ευχαριστεί ταυτόχρονα τον αστυνομικό διευθυντή Λασιθίου Μανόλη Παπαδάκη, για την ανταπόκριση της ΕΛ.ΑΣ. και σε θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Κρήτη: Γέφυρα είναι έτοιμη να πέσει από την κακοκαιρία!(Βίντεο)

Μία γέφυρα 135 ετών κινδυνεύει από την κακοκαιρία που πλήττει από το πρωί την Ανατολική Κρήτη.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη γέφυρα του Μυρτού η ο οποία κινδυνεύει να καταρρεύσει από τις καταρρακτώδεις βροχές, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να φουσκώσει το ποτάμι και μεγάλοι όγκοι νερού περνούν ορμητικά, υποσκάπτοντας τα πέδιλα της γέφυρας.

Η γέφυρα είχε επισκευαστεί πριν από δύο χρόνια, όμως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα δημιουργεί φόβους για την μοίρα της.

Βίντεο από την περιοχή:

https://www.facebook.com/100011241166302/videos/821630621554969/?t=0

Αλλά και σε άλλες περιοχές οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια και είναι αδύνατη η μετακίνηση

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share