Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Pόδος - Κως: Σπείρα κλέβουν ανυποψίαστους πολίτες!

Ζητούν να τους καταθέσουν χρήματα για εγγυήσεις και δεν τα επιστρέφουν!

7 Απριλίου 2019 18:59
Pόδος - Κως: Σπείρα κλέβουν ανυποψίαστους πολίτες!

Δεν περνάει μέρα που να μην πέσει κάποιος κάτοικος στα Δωδεκάνησα θύμα των επιτήδειων, οι οποίοι υπόσχονται χρήματα με διάφορα προσχήματα. Μέσα σε ένα 24ωρο, την Παρασκευή, οι απατεώνες εξαπάτησαν έναν πολίτη στην Κω και μια επιχειρηματία στη Ρόδο! Φθιώτιδα:Σπείρα με οπλοστάσιο με καλάσνικοφ σε σπηλιά!

Στην Κω, ένας 71χρονος υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφαλείας σε βάρος ενός αγνώστου ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του και τον έπεισε ότι δικαιούται αναδρομικά επιστροφή χρημάτων από την εφορία.

Ο δράστης του ζήτησε να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 8.200 ευρώ ως εγγύηση, πράγμα που έκανε ο ηλικιωμένος, αλλά «επιστροφή φόρου» δεν είδε ποτέ! Χολαργός: Συνελήφθη 30χρονος που έκλεβε γυμναστήρια!

Στην περιοχή του Αρχαγγέλου στη Ρόδο, θύμα απατεώνα έπεσε μια 49χρονη ιδιοκτήτρια ξενοδοχειακής επιχείρησης, η οποία πείστηκε ότι μπορεί να της εξασφαλίσει επιδότηση μεγάλου ύψους και κατέθεσε 8.000 ευρώ σε λογαριασμό που της έδωσε. Όπως κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που σχημάτισε δικογραφία για απάτη σε βάρος αγνώστου, ο δράστης διέκοψε κάθε επικοινωνία μόλις παρέλαβε τα χρήματα.

Μεσολόγγι: Πήραν ολόκληρο το ΑΤΜ και έφυγαν!

Το ΑΤΜ αφαίρεσαν σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι δράστες από το ταχυδρομικό πρακτορείο στην Κατοχή Μεσολογγίου και αφού το μετέφεραν στο Νεοχώρι έκλεψαν χρηματικό ποσό!

Πέντε άγνωστοι δράστες μετέβησαν με ένα φορτηγό και ένα επιβατικό αυτοκίνητο έξω από το ταχυδρομικό πρακτορείο, έδεσαν με ιμάντες το μηχάνημα και το αποκόλλησαν από τη θέση του.

Να σας θυμήσουμε τον Συναγερμό στο Δήλεσι: Ανατίναξαν ΑΤΜ και πήραν πάνω από 50.000 ευρώ!

Φόρτωσαν το ΑΤΜ στο φορτηγό και κατευθύνθηκαν στη γειτονική περιοχή του Νεοχωρίου.

Φθάνοντας κοντά στο γήπεδο, κατάφεραν να αφαιρέσουν από το μηχάνημα άγνωστο χρηματικό ποσό!

Η αστυνομία ερευνά το μηχάνημα που άφησαν οι δράστες, με σκοπό να βρουν στοιχεία που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν!

Χίλια μπράβο: Δυο γυναίκες βρήκαν 900 ευρώ σε ΑΤΜ στην Κάρπαθο και τα... παρέδωσαν!

Υποδείγματα ακεραιότητας αποτελούν οι δύο γυναίκες οι οποίες πήγαν να κάνουν ανάληψη ένα ΑΤΜτης Εθνικής Τράπεζας στην Κάρπαθο και αντίκρισαν έκπληκτες ένα μεγάλο χρηματικό ποσό!

Στο μηχάνημα είχαν απομείνει 900 ευρώ, τα οποία άφησε ο δικαιούχος την περασμένη Τετάρτη και έφυγε παίρνοντας μόνο την κάρτα του και την απόδειξη. Όμως, οι δυο γυναίκες, από τις οποίες η μια είναι ντόπια και η άλλη αλλοδαπή ξεναγός παντρεμένη πολλά χρόνια στο νησί, δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να τα κρατήσουν.

Παρέδωσαν τα χρήματα στο τμήμα Καρπάθου και οι αστυνομικοί πήγαν στο υποκατάστημα, όπου είδαν από τα πλάνα της κάμερας ασφαλείας ότι τα είχε «σηκώσει» ένας συνταξιούχος, ο οποίος εντοπίστηκε πολύ γρήγορα. Τα χρήματα –που αποτελούσαν ολόκληρη τη σύνταξη του μήνα- του αποδόθηκαν και μάλιστα ένιωσε έκπληξη, καθώς δεν είχε… αντιληφθεί πως δεν τα είχε μαζί του! Όμως, έσπευσε να ευχαριστήσει τόσο τις αξιοπρεπείς γυναίκες που τα παρέδωσαν, όσο και την διευθύντρια της τράπεζας που βοήθησε να ταυτοποιηθεί.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share