Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πύργος: Ο "ελαφροχέρης" που λήστευε ασθενείς και συνοδούς!

Απίστευτο!

7 Απριλίου 2019 09:33
Πύργος: Ο

Εκμεταλλευόμενος την απουσία τους τρύπωσε στο δωμάτιο και άρπαξε τα κινητά τους

Πάνω- κάτω στους διαδρόμους του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου πήγαινε ένας 45χρονος Έλληνας, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία να «μπουκάρει» στους θαλάμους νοσηλείας για να κλέψει. Και την βρήκε, όταν ένας ασθενής και ο συνοδός του απομακρύνθηκαν για λίγο.

Να σας θυμίσουμε: Στο νοσοκομείο ο διάσημος Πελέ!

Ο δράστης εκμεταλλεύτηκε την ολιγόλεπτη απουσία τους, τρύπωσε στο δωμάτιο και άρπαξε τα κινητά τους. Όμως, έπεσε πάνω τους την στιγμή που επέστρεφαν, ακινητοποιήθηκε και ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί της Ασφαλείας, οι οποίοι τον συνέλαβαν πριν προλάβει να διαφύγει. Ο 45χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πύργου, ενώ ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες κλοπές σε νοσηλευτικά ιδρύματα.

1.800 γυναίκες βιντεοσκοπήθηκαν γυμνές, χωρίς να το ξέρουν!

Nοσοκομείο του Σαν Ντιέγκο βιντεοσκόπησε κρυφά 1.800 γυναίκες που γδύνονταν, γεννούσαν και υποβάλλονταν σε ευαίσθητες γυναικολογικές επεμβάσεις χρησιμοποιώντας κρυφές κάμερες, σύμφωνα με μήνυση που υποβλήθηκε από 81 από τα θύματα.

Το νοσοκομείο Sharp Grossmont είχε τοποθετήσει κρυμμένες κάμερες σε τρεις αίθουσες χειρουργικών επεμβάσεων στο κέντρο υγείας των γυναικών του El Cajon την περίοδο Ιουλίου 2012 – Ιουνίου 2013. Οι κάμερες βιντεοσκοπούσαν ανύποπτες γυναίκες που γεννούσαν, υποβάλλονταν σε υστερεκτομή, αποστείρωση και άμβλωση, καταγράφοντάς τα πρόσωπά τους και τις «πιο ευαίσθητες περιοχές των γεννητικών οργάνων», αναφέρει η μήνυση, που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνιας την Παρασκευή.

Το νοσοκομείο παραδέχθηκε ότι κατέγραφε τις διαδικασίες, με τον ισχυρισμό ότι αυτό γινόταν στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με το εάν ένας… υπάλληλος έκλεβε το φάρμακο αναισθησίας propofol. Οι κάμερες εντοπίστηκαν σε καροτσάκια νοσοκομείων στις αίθουσες χειρουργικής επέμβασης.

«Ο σκοπός των τριών καμερών ήταν να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών με τον προσδιορισμό της αιτίας που τα φάρμακα λείπουν από τα καροτσάκια», ανέφεραν στελέχη του νοσοκομείου, που αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες στη μήνυση.

Το νοσοκομείο επίσης κατηγορείται για «βαριά αμέλεια» στην αποθήκευση του βιντεοσκοπημένου υλικού, τα οποία φυλάσσονταν σε υπολογιστές και ήταν προσιτά σε πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του μη ιατρικού προσωπικού. Στη μήνυση το νοσοκομείο εγκαλείται επειδή δεν κατάφερε να παρακολουθήσει «ποιος είχε πρόσβαση στο βιντεοσκοπημένο υλικό, γιατί, ή πότε.»

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share