Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Μαθητές σχεδίασαν ένα πρωτοποριακό σύστημα για την οδική ασφάλεια!

Παρουσίασαν σύστημα αλκοτέστ στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής!

4 Απριλίου 2019 13:08
Ρόδος: Μαθητές σχεδίασαν ένα πρωτοποριακό σύστημα για την οδική ασφάλεια!

Ένα πρωτοποριακό σύστημα για την οδική ασφάλεια δημιούργησε ομάδα μαθητών γυμνασίου και λυκείου της Ρόδου, το οποίο παρουσίασε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Οι μαθητές έφτιαξαν ένα έξυπνο σύστημα αλκοτέστ που συνδέεται με τη μίζα αυτοκινήτου και αν ο οδηγός έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια, τότε το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπροστά για 4 ώρες.

Να σας θυμήσουμε ένα περιστατικό στον Βόλο: Του έκαναν δύο φορές αλκοτέστ γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έδειξε η πρώτη μέτρηση!

«Αφορμή στάθηκε η αύξηση των ατυχημάτων στο νησί. Μια νέα συσκευή αλκοτέστ που συνδέεται με τη μίζα αυτοκίνητου και αν ο οδηγός έχει καταναλώσει υπερβολικό αλκοόλ δεν παίρνει το αυτοκίνητο μπροστά για 4 ώρες. Η συσκευή έχει βγει σε ρολόι, σε μπρελόκ» εξηγεί μαθήτρια.

Απίστευτο: Νύφη πήγαινε στον γάμο της και..συνελήφθη!

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία μιας νύφης που συλλαμβάνεται από αστυνομικό, με το νυφικό της, λίγο πριν πάει στο γάμο της.

Ίσως η συγκεκριμένη νύφη να θέλησε να ηρεμήσει λίγο πριν την τελετή πίνοντας ένα ποτό στα γρήγορα. Ίσως και να ήπιε λίγο παραπάνω με τις φίλες της.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η συγκεκριμένη νύφη έκανε το λάθος να οδηγήσει έχοντας πιει την ώρα που πήγαινε στο γάμο της και να τη συλλάβει η αστυνομία της Αριζόνα στις ΗΠΑ.


Ο αστυνομικός Κρίσγουελ Σκοτ δήλωσε πως η 32χρονη Άμπερ Γιανγκ συνελήφθη με την υποψία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Φορώντας το νυφικό της, ο αστυνομικός της πέρασε χειροπέδες και μεταφέρθηκε στη φυλακή στην πόλη Μαράνα περίπου στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό, η νύφη έδωσε δείγμα αίματος και αφέθηκε ελεύθερη για να προλάβει να πάει στο γάμο της, προσθέτοντας πως δεν ξέρει αν έφτασε εγκαίρως.

Στο tweet της φωτογραφίας της ασυνήθιστης σύλληψης, ο Σκοτ έγραψε: «Αποφύγετε την οδήγηση με μειωμένα αντανακλαστικά. Το ‘μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος’ δε χρειάζεται καμία βοήθεια».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share