Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Πολίτες παροτρύνουν την μπάντα να παίξει το «Μακεδονία Ξακουστή»! (video)

Τραγουδούσαν πρώτα αυτοί!

25 Μαρτίου 2019 12:40
Θεσσαλονίκη: Πολίτες παροτρύνουν  την μπάντα να παίξει το «Μακεδονία Ξακουστή»! (video)

Πολίτες παροτρύνουν την μπάντα να παίξει το «Μακεδονία Ξακουστή» τραγουδώντας πρώτα αυτοί στη Θεσσαλονίκη! Με σημαίες και εικόνες στα χέρια τραγουδούν το εμβατήριο οι πολίτες στην παρέλαση!

Το "παρών" στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης όπου πρόκειται σε λίγη ώρα να αρχίσει η παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου δίνουν πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να στείλουν μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, με ελληνικές σημαίες ακόμη και με εικόνες στα χέρια, συγκεντρώθηκαν αυθόρμητα μπροστά από τον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου, τραγούδησαν το "Μακεδονία Ξακουστή" και φώναξαν συνθήματα για τη Μακεδονία.

"Είμαστε Μακεδόνες, η Μακεδονία είναι μόνο ελληνική! Ζήτω η 25η Μαρτίου, ζήτω η επανάσταση!" ανέφερε ένας εκ των συγκεντρωθέντων, ο οποίος τόνισε ότι μόλις το πλήθος άρχισε να τραγουδά και να φωνάζει συνθήματα, υπήρξε κινητοποίηση της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να δοθεί συνέχεια.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τι έγινε με τον Προκόπη Παυλόπουλο και τον άντρα που επιχείρησε να του επιτεθεί έξω από την Μητρόπολη!

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού παίζει το «Μακεδονία ξακουστή»! (Video)

Παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» έφτασε στον χώρο του Συντάγματος η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού που σήμερα θα δίνει τον ρυθμό στα παρελαύνοντα αγήματα, στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η μπάντα του ΠΝ πήρε θέση πίσω από την εξέδρα των επισήμων, στον χώρο μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου σε λίγα λεπτά θα κατατεθεί στεφάνι από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο, πριν την έναρξη της παρέλασης.

Το παιάνισμα του εμβατηρίου έβαλε τέλος στις φήμες περί απαγόρευσης της ανάκρουσης του, ενώ η μπάντα καταχειροκροτήθηκε από τους πολίτες που ήδη έχουν πάρει θέσεις κατά μήκος της διαδρομής της παρέλασης.

Δείτε το σχετικό βίντεο του iefimerida.gr

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share