Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Hράκλειο: Σε δώδεκα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο 35χρονος που σκότωσε τον πατέρα του!

Οι καταθέσεις των μαρτύρων και η απολογία του 35χρονου!

19 Μαρτίου 2019 15:54
Hράκλειο: Σε δώδεκα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο 35χρονος που σκότωσε τον πατέρα του!

Όντας μεθυσμένος σκότωσε τον 61χρονο πατέρα του, όμως δεν το κατάλαβε καν και έπεσε για ύπνο δίπλα του
Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε o 35χρονος άνδρας, που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του, τα Χριστούγεννα του 2017, στη Φορτέτσα του Ηρακλείου.

Η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πρότεινε κάθειρξη 12 ετών, με μειωμένο όμως καταλογισμό, λόγω ανυπαίτιας μέθης από αλκοόλ, πρόταση που έγινε δεκτή. Μάλιστα το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έκρινε την αναστέλλουσα δύναμη της έφεσης και ο 35χρονος δεν επιστρέφει στη φυλακή.

Από το πρωί στο δικαστήριο Ηρακλείου κατέθεσαν οι συγγενείς του 35χρονου και του 61χρονου.

Σύσσωμη η οικογένεια φαίνεται πως στηρίζει τον πατροκτόνο λέγοντας πως ήταν «η κακιά στιγμή».

Τόσο η θεία του 35χρονου όσο και η γιαγιά του με δάκρυα στα μάτια μίλησαν με καλά λόγια για την σχέση των δύο ανδρών ενώ σημείωσαν πως ένας καυγάς σε συνδυασμό με την κατανάλωση αρκετής ποσότητας αλκοόλ από τον πατροκτόνο είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του 61χρονου.

Την ίδια ώρα, ο 35χρονος μίλησε για τις εξαρτήσεις του σε αλκοόλ και κάνναβη λέγοντας πως εκείνη την ημέρα είχε πιει αρκετά.

Διαβάστε επίσης για τη Φρίκη στη Φλόριντα: Μητέρα έσφαξε την 11χρονη κόρη της για να την εμποδίσει να κάνει σ3ξ!

Το «μοιραίο» βράδυ

Ο 35χρονος γιος, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές Νεάπολης, φέρεται να είχε πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, σε καφενείο της περιοχής όπου διασκέδαζε μαζί με το θύμα.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε αφού πατέρας και γιος επέστρεψαν σπίτι τους. Εκεί φαίνεται ότι πιάστηκαν στα χέρια, με τον 61χρονο να σωριάζεται τελικά στο πάτωμα.

Ο 35χρονος, σε κατάσταση μέθης, έπεσε για ύπνο δίπλα στον πατέρα του. Σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αντιλήφθηκε ότι ο πατέρας του ήταν νεκρός μέχρι την ώρα που τον ξύπνησε η συγγενής τους.

"Θα σκοτώσω την μάνα σου και θα αυτοκτονήσω": Νέα οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει το Πανελλήνιο!

Συγκλονισμένη είναι η Αμαλιάδα από την οικογενειακή τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν βρέθηκαν νεκροί ένας ηλικιωμένος άνδρας και η σύζυγός του.

Όλα συνέβησαν στην περιοχή Λατίφι, όταν ο Ο 82χρονος πυροβόλησε και σκότωσε με περίστροφο την 74χρονη σύζυγό του και στη συνέχεια, με το ίδιο όπλο, έδωσε τέλος και στη δική του ζωή.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, όλα συνέβησαν περίπου στις 06.00 τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας, πίσω ακριβώς από την επιχείρηση – σήμα κατατεθέν – που διατηρούσαν χρόνια στην περιοχή και συνέχιζε ο γιος τους. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρα, λίγο πριν σκοτώσει τη σύζυγό του και αυτοκτονήσει, κάλεσε στο τηλέφωνο τον γιο του και τον ενημέρωσε για το τι θα επακολουθούσε.

Έκλεισε το τηλέφωνο και στη συνέχεια ενημέρωσε ο 82χρονος και την Αστυνομία για τις αποφάσεις που είχε πάρει. Πέρασαν λίγα λεπτά έως ότου ο γιος και οι αστυνομικοί να βρουν νεκρούς τους δύο ηλικιωμένους. Και αυτό γιατί η οικογένεια διατηρούσε και δεύτερο σπίτι στην Αμαλιάδα και πρώτα όλοι κατευθύνθηκαν προς τα εκεί.

Τα προβλήματα υγείας και το κοινό τέλος

Το ηλικιωμένο ζευγάρι φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και αυτά φαίνεται να είναι που οδήγησαν στην απόφαση του ηλικιωμένου άντρα να βάλει τέλος στη ζωή τους. Κανείς δεν ξέρει, αν και η σύζυγος επιθυμούσε να είχαν αυτό το κοινό τέλος. Το μόνο βέβαιο είναι πως η ζωή τους ένωσε με μια κοινή μοίρα έως το φινάλε. «Είμαστε άρρωστοι, θα τη σκοτώσω και θα σκοτωθώ» φέρεται να είπε στον γιο του, στα τελευταία του λόγια.

Η γιαγιά πήρε την προσωρινή επιμέλεια των δύο παιδιών του συζυγοκτόνου της Σητείας!

Η γιαγιά των δυο μωρών που έμειναν χωρίς μητέρα μετά το τραγικό έγκλημα στη Σητεία παίρνει προσωρινά την επιμέλειά τους.

Τα δυο μωρά, 18 και 6 μηνών, θα παραμείνουν στην αγκαλιά της γιαγιάς τους μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση για την επιμέλεια. Την περασμένη Τρίτη η κουνιάδα της Κατερίνας επισκέφθηκε την Εισαγγελέα με μια και μόνο παράκληση.

Να μεγαλώσουν εκείνοι τα παιδιά της Κατερίνας. Οι κοινωνικοί λειτουργοί δεν έχουν ακόμη παραδώσει την έκθεση τους στην αρμόδια Εισαγγελέα.

Η οικογένεια θα ορίσει και δεύτερο δικηγόρο που θα ασχοληθεί μόνο με την επιμέλεια των δυο αγοριών. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη Κατερίνα, η άτυχη μητέρα των δύο παιδιών φέρεται να στραγγαλίστηκε πριν από περίπου δέκα ημέρες, από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr
 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share