Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φρίκη στη Μυτηλίνη: Άνδρας προσπάθησε να σβήσει τσιγάρο σε βρέφος 3 μηνών!

Στιγμές τρόμου έζησε μια 27χρονη μητέρα του!

19 Μαρτίου 2019 11:23
Φρίκη στη Μυτηλίνη: Άνδρας προσπάθησε να σβήσει τσιγάρο σε βρέφος 3 μηνών!

...το βράδυ της Δευτέρας στη Μυτιλήνη όταν ένας άνδρας προσπάθησε να επιτεθεί στο μόλις 3 μηνών βρέφος που είχε βγάλει για βόλτα στην πλατεία.

Όπως κατήγγειλε συγγενής της 27χρονης ο άνδρας προσπάθησε να σβήσει το τσιγάρο που κρατούσε πάνω στο μικρό κοριτσάκι.

Nα σας θυμήσουμε το περιστατίκο στην Σκόπελο:Καρέ καρέ η δραματική επιχείρηση για τη μεταφορά του βρέφους

Ο ίδιος είπε ότι ο άνδρας φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και στο παρελθόν έχει νοσηλευθεί σε ψυχιατρικές κλινικές.

Αστυνομικοί που άκουσαν τις φωνές της 27χρονης συνέλαβαν λίγο αργότερα τον άνδρα που επιχείρησε την επίθεση.

Η οικογένεια της 27χρονης έχει υποβάλει μήνυση και όπως λέει ο συγγενής της γυναίκας «πρέπει να γίνει κάτι για να μην αντιμετωπίσουν και άλλοι άνθρωποι τον τρόμο που ζήσαμε εμείς».

Θλίψη για το 11 μηνών αγοράκι! Νεκρό από αμέλεια των γονιών του.

Πολλοί γονείς θέλουν τα παιδιά τους να μολυνθούν με την ασθένεια σε νεαρή ηλικία ώστε να αποκτήσουν ανοσία στην ασθένεια πριν γίνουν ενήλικοι.

Πράγματι, κάποιες οικογένειες ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να συναναστρέφονται με φίλους που έχουν ανεμοβλογιά ώστε να μπορέσουν να κολλήσουν την ασθένεια.

«Θέλεις σίγουρα να αποκτήσεις ανοσία στην ανεμοβλογιά πριν γίνεις ενήλικας γιατί μετά τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα.» είπε ο Rodney E. Willoughby, παιδίατρος.

Σήμερα, οι γιατροί δεν συμφωνούν με την πρακτική αυτή όχι μόνο γιατί υπάρχει ένα ασφαλές και αποδοτικό εμβόλιο για να προστατεύσει το παιδί από την ασθένεια, αλλά και γιατί η έκθεση στην ασθένεια αυτή μπορεί να έχει πολύ σοβαρές επιπλοκές.

Παρόλο που δεν συμβαίνει συχνά, κάποια παιδιά με ανεμοβλογιά μπορούν να καταλήξουν με επιπλοκές όπως πνευμονία, εγκεφαλίτιδα, σύνδρομο τοξικού σοκ, μολύνεις στα οστά και τις αρθρώσεις, βακτηριακές μολύνσεις του δέρματος και ακόμα και θάνατο.

Στην περίπτωση αυτή, ένα 11χρονο αγοράκι έπαθε εγκεφαλικό αφού μολύνθηκε με τον ιό.

Το μικρό αγόρι είχε εκτεθεί στον ιό από τα αδέρφια του, που δεν είχαν ανοσία και είχαν κολλήσει την ασθένεια μερικούς μήνες πριν.

Το ανώνυμο αγόρι, που δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκε στην εντατική αφού η μητέρα του παρατήρησε πως το δεξί του χέρια και πόδι ήταν αδύναμα αφού είχε ξυπνήσει μετά τον απογευματινό του ύπνο.

Οι γιατροί παρατήρησαν επίσης πως δυσκολευόταν να κουνήσει το πρόσωπό του, που είναι ένα κλασσικό σύμπτωμα εγκεφαλικού.

Ευτυχώς, το αγόρι επιβίωσε αλλά είναι πιθανό να έχει νευρολογικές βλάβες ή να πάθει άλλο εγκεφαλικό στο μέλλον.

«Όλοι νομίζουν πως είναι εύκολη ασθένεια. Υπάρχουν όμως πολλές επιπλοκές. Η ανεμοβλογιά μολύνει τα μεγάλα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο και προκαλεί φλεγμονές. Αυτό μπορεί να μειώσει την ροή αίματος στον εγκέφαλο και να προκαλέσει εγκεφαλικό.»

Επειδή το μωρό ήταν πολύ μικρό για να κάνει το εμβόλιο, οι ειδικοί πιστεύουν πως το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να το προστατέψει ήταν τα μεγαλύτερα αδέρφια του να είχαν κάνει εκείνα το εμβόλιο.

Όσο πλησιάζουμε στην περίοδο των σχολείων, οι γιατροί προτρέπουν τους γονείς να κάνουν έγκαιρα τα εμβόλια στα παιδιά τους. Αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο για την υγεία των παιδιών τους αλλά και των συμμαθητών και των φίλων τους.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share