Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

25 Μαρτίου: O μοναδικός μαθητής στους Αρκιούς προς έκπληξη δεν θα παρελάσει μόνος φέτος!

Ξεχωριστή θα είναι η φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τον μικρό Χρήστο!

19 Μαρτίου 2019 09:55
25 Μαρτίου: O μοναδικός μαθητής στους Αρκιούς προς έκπληξη δεν θα παρελάσει μόνος φέτος!

Ο 9χρονος μαθητής που παρελαύνει μόνος στους Αρκιούς με 35 κατοίκους, φέτος θα έχει δίπλα του μαθητές από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου. Οπως ανέφερε ο Ant1, στους Αρκιούς θα ταξιδέψουν 10 παιδιά τα οποία θα κάνουν παρέλαση με τον μικρό Χρήστο, ο οποίος θα είναι ο σημαιοφόρος.

Ο Χρήστος πηγαίνει στην Δ΄ τάξη και ζει στο νησί με τους γονείς και τα τέσσερα αδέρφια του. Φυσικά, δίπλα του ο μαθητής θα έχει τη δασκάλα του Μαρία-Φαίδρα Τσιαλέρα, η οποία έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών «για την αφοσίωση και τη συνέπεια με την οποία εκτελεί τα καθήκοντα της».

Δείτε επίσης τι είχε γίνει πριν απο λίγους μήνες Σάλος: Τραγούδησαν στην παρέλαση «Μακεδονία Ξακουστή» και αποβλήθηκαν

Η περυσινή παρέλαση του Χρήστου, την 25η Μαρτίου:

Αγαθονήσι: Συγκίνηση για την παρέλαση των οκτώ μαθητών!

Για το μικρό Αγαθονήσι, η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη. Όχι μόνο γιατί είναι ημέρα μνήμης της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, αλλά γιατί είναι ημέρα που το νησί υποδέχεται τους στρατιώτες από τη Σάμο, για τη στρατιωτική παρέλαση και που οι λιγοστοί μαθητές του νησιού παρελαύνουν, μπαίνοντας στο επίκεντρο των εορτασμών του νησιού.

Το νησί μετρά 186 κατοίκους -με βάση την τελευταία απογραφή το 2011- και οκτώ μαθητές: Έναν στο προνήπιο, τέσσερις στο δημοτικό, έναν στο γυμνάσιο και δύο στο λύκειο.

Έτσι, από το πρωί σήμερα, παρευρέθηκαν στη δοξολογία στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, στάθηκαν δίπλα στο μνημείο των ηρώων στην πλατεία του Μεγάλου Χωριού και, το στρατιωτικό άγημα, παρέλασαν με κατεύθυνση το Δημαρχείο.

«Αισθάνονται περήφανα, ειδικά τα μικρά παιδιά. Περιμένουν πώς και πώς να κρατήσουν τη σημαία και να τους χειροκροτήσει ο κόσμος, οι φίλοι και οι συγγενείς τους», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κυρία Νικολέτα, δασκάλα του δημοτικού του Αγαθονησίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share