Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Δράμα: Έδωσε για δίπλωμα παριστάνοντας τον... αδερφό του!

Πήγε σαν... κύριος στον χώρο διεξαγωγής γραπτών εξετάσεων!

15 Μαρτίου 2019 12:22
Δράμα: Έδωσε για δίπλωμα παριστάνοντας τον... αδερφό του!

Ο 28χρονος Έλληνας πήγε σαν... κύριος στον χώρο διεξαγωγής γραπτών εξετάσεων με σκοπό να συμμετάσχει, προσποιούμενος τον 17χρονο αδελφό του στη Δράμα.
Φοβόταν ότι θα αποτύγχανε στις γραπτές εξετάσεις για την έκδοση άδειας ικανότητας οδήγησης ένας 17χρονος στην Δράμα και έστειλε «αντ' αυτού» τον... αδελφό του, ο οποίος μάλιστα χρησιμοποίησε την αστυνομική ταυτότητα του μικρού υπογράφοντας στα απαιτούμενα έγγραφα!

Ο 28χρονος Έλληνας πήγε σαν... κύριος στον χώρο διεξαγωγής γραπτών εξετάσεων με σκοπό να συμμετάσχει προσποιούμενος τον 17χρονο αδελφό του, αλλά ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δράμας αποδείχθηκε... «γάτα», καθώς αντιλήφθηκε αμέσως την πλαστοπροσωπία και ειδοποίησε αστυνομικούς της Ασφάλειας.

Έτσι, συνελήφθησαν τόσο ο 28χρονος όσο και ο 17χρονος και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες για πλαστογραφία, απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, με την οποία παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας. Φυσικά, μετά από αυτό, ο μικρός θα... αργήσει πολύ να δει δίπλωμα οδήγησης.

Δράμα: Έφτιαχνε σοκολάτα με χασίς που καλλιεργούσε σε ντουλάπα!

Προχωρημένες γνώσεις για την καλλιέργεια και την επεξεργασία της κάνναβης είχε ένας 22χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε φτάσει στο σημείο να παρασκευάζει ακόμη και... σοκολάτα εμποτισμένη με το χασίς που παρήγαγε στο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας που είχε στήσει μέσα σε μια... νάιλον ντουλάπα στο σπίτι του στη Δράμα.

Δεν χρειάστηκε πολλή προσπάθεια από τον σκύλο ανιχνευτή της Δίωξης Ναρκωτικών, για να εντοπίσει τη νάιλον ντουλάπα με τον ειδικό εξοπλισμό για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης, στην οποία υπήρχαν ψηφιακό θερμόμετρο– υγρόμετρο, δυο λαμπτήρες και αυτοσχέδιο σύστημα εξαερισμού, ενώ υπήρχαν μέσα συσκευασίες με λίπασμα και φυτόχωμα και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Το εκπαιδευμένο τετράποδο ξετρύπωσε, ακόμη, δέκα συσκευασίες που περιείχαν την αυτοσχέδια σοκολάτα εμποτισμένη με κάνναβη συνολικού βάρους 207,2 γραμμαρίων, άλλες τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 10,8 γραμμαρίων και μια με μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, καθώς και αρκετούς σπόρους. Ο 22χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, που άσκησε δίωξη σε βάρος του για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Διαβάστε περισσότερες Ειδήσεις !

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share