Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Χαλκίδα: Βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών ειδών!

Σε καπνοπωλείο είχε μετατρέψει την αποθήκη που διατηρούσε στο ισόγειο!

14 Μαρτίου 2019 19:00
Χαλκίδα: Βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων καπνικών ειδών!

Στην αποθήκη βρέθηκαν κρυμμένες 180 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων συνολικού βάρους εννέα κιλών και 2.230 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών
Σε καπνοπωλείο είχε μετατρέψει την αποθήκη που διατηρούσε στο ισόγειο της κατοικίας του στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας ένας 42χρονος αλλοδαπός λαθρέμπορος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που είχαν πληροφορηθεί την παράνομη δραστηριότητά του.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, στην αποθήκη του ισογείου βρέθηκαν κρυμμένες 180 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων συνολικού βάρους εννέα κιλών και 2.230 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών, όλα χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Έτσι, κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Δημόσιο.

Στην κατοχή του 42χρονου κατασχέθηκαν και μετρητά ύψους 2.000 ευρώ ως προερχόμενα από την διακίνηση των λαθραίων καπνικών προϊόντων. Ο αλλοδαπός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ρόδος: Παράτησε Ι.Χ. με λαθραία τσιγάρα και το έσκασε!

Αντιλήφθηκε το μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος σε μια περιοχή της νότιας Ρόδου πριν τον δουν εκείνοι και αντέδρασε αστραπιαία, ένας λαθρέμπορος καπνικών ειδών ο οποίος εγκατέλειψε το φορτωμένο με λαθραία Ι.Χ. αυτοκίνητό του και έσπευσε να εξαφανιστεί!

Οι αστυνομικοί που διενεργούσαν στοχευμένους προληπτικούς ελέγχους βρήκαν λίγο αργότερα το εγκαταλελειμμένο όχημα και, κατά τον έλεγχο που έκαναν, βρήκαν μέσα 380 πακέτα τσιγάρων και 20 συσκευασίες καπνού τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης. Έτσι τα κατέσχεσαν, όπως και το αυτοκίνητο, και τα παρέδωσαν στο Τελωνείο για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί.

Ο λαθρέμπορος ταυτοποιήθηκε από τα στοιχεία κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του, αλλά δεν εντοπίστηκε και αναζητείται, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας η οποία διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share