Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τι άλλο θα δούμε; - Η Μητρόπολη Πατρών «απαγορεύει» συναυλία συγκροτήματος λόγω... ονόματος!

Έχει κηρύξει «ιερό πόλεμο» στην Πάτρα!

14 Μαρτίου 2019 14:40
Τι άλλο θα δούμε; - Η Μητρόπολη Πατρών «απαγορεύει» συναυλία συγκροτήματος λόγω... ονόματος!

Την έντονη αντίδραση της έχει εκφράσει η Μητρόπολη Πατρών, που έχει κηρύξει «ιερό πόλεμο» στην Πάτρα κατά της συναυλίας μέταλ μπάντας, η οποία είχε λάβει άδεια από το δήμο της Πάτρας.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο διοργανωτής της συναυλίας, Γιώργος Σταματόπουλος καταγγέλλει την δημοτική Αρχή για αθέτηση της συμφωνίας παραχώρησης της αίθουσας και για νέο μεσαίωνα.

Από την άλλη πλευρά, ο υποψήφιος περιφερειάρχης του συνδυασμού «Πατριωτική Αυγή» και υποστηριζόμενος πολιτικά από την "Χρυσή Αυγή" Ανδρέας Νικολακόπουλος επισκέφθηκε με πρωτοβουλία του, τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για να ζητήσει την παρέμβασή του, ενώ λίγη ώρα μετά, κατέθεσε και σχετική αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, ζητώντας την απαγόρευση της συναυλίας, με την αιτιολογία ότι η μπάντα προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα των Ορθόδοξων Χριστιανών.

Ο διοργανωτής της συναυλίας Γιώργος Σταματόπουλος αναφέρει ότι, κατά πληροφορίες του, υπήρξαν πιέσεις από την Εκκλησία για να ακυρώσει ο δήμος το event, λόγω του υβριστικού ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού.

Με τη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα, ασχολείται και η σελίδα της Μονής Εσφιγμένου στο Facebook, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: "Μετά από τά καρνα-βάαλ-ια λοιπόν, έρχονται οί αντίχριστοι οί οποίοι επέλεξαν την πρώτη εβδομάδα της Αγίας και μεγάλης τεσσερακοστής και τήν Παρασκευή, των Α' Χαιρετισμών προς Τήν Παναγία μας για να…. "προσφέρουν πολιτισμό".

Μάλιστα, η Μονή αναφέρει ακόμα ότι, "έχουν ενημερωθεί τόσο ή Μητρόπολη Πατρών όσο και ο Δήμος ώστε να πάρουν θέση σε αυτήν τήν απαράδεκτη συμπεριφορά ή οποία προσβάλλει βάναυσα το Ορθόδοξο συναίσθημα.

Στον αντίλογο, υπάρχουν και αυτοί που αποκαλούν «κουφιοκέφαλους φανατικούς» όσους θέλουν να ακυρώσουν τη συναυλία των Rotting Christ στην Πάτρα, ενώ κάποιοι άλλοι, εξαπολύουν αιχμές κατά του δήμου, αναφέροντας ότι υπέκυψε στις πιέσεις της Εκκλησίας, δίνοντας ένα γερό χτύπημα στον πολιτισμό και στην ελευθερία της έκφρασης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ωστόσο «ο Δήμος Πάτρας θεώρησε σωστό να αθετήσει τη συμφωνία με την εταιρεία μας για τη διάθεση του χώρου Αίγλη και να μην μας παραχωρήσει την αίθουσα για το live της Παρασκευής, παρόλο που είχε ήδη κατατεθεί το ενοίκιο του χώρου.

Ως δικαιολογία πρόβαλαν οτι έχει χαλάσει ο ηλεκτρολογικός πινακας της αίθουσας και δεν διορθώνεται. Παρόλα αυτά η συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα στις 16/03 θα πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα!!».

»Όπως πληροφορηθήκαμε από τα πατρινά μμε και από άτομα που εργάζονται στο δήμο, άτομα της Ιερας Μητροπολης Πατρων πίεσαν το Δήμο να ακυρώσει το event και να μην μας παραχωρήσει την Αιγλη λόγω του υβριστικού και καλά ονόματος της μπάντας προς το πρόσωπο του Ιησού.

Ο καθόλα κομμουνιστικός Δήμος μας θεώρησε καλύτερο να αθετήσει τη συμφωνία του και να μας ενημερώσει 2 μερες πριν την εκδήλωση και αφού είχαμε ήδη μπει σε αρκετά έξοδα οτι δεν μας παραχωρεί την αίθουσα. Είναι γεγονός οτί ζούμε μεσαιωνικές στιγμές....!

Κόντρα λοιπόν στο νέο μεσαίωνα και στις οπισθοδρομικές τακτικές εμείς θα πραγματοποιήσουμε το live μας στο χώρο METROPOLIS».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share