Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Εύβοια: Οι άνεμοι πλήγωσαν την περιοχή!

Στο έλεος των... μποφόρ η Εύβοια. Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους.

13 Μαρτίου 2019 16:11
Εύβοια: Οι άνεμοι πλήγωσαν την περιοχή!

Δυνατοί άνεμοι που φτάνουν τα 10 μποφόρ χτύπησαν την Εύβοια προκαλώντας ζημιές σε διάφορες περιοχές του νησιού. Στο λιμάνι του Μαντουδίου προκλήθηκαν κι άλλες ζημιές στην προβλήτα του, η οποία πλέον είναι στα όρια της κατάρρευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΛΝΕ σήμερα περιμένει την πρώτη μελέτη για τις ζημιές που είχαν γίνει στο προηγούμενο καιρικό φαινόμενο την Ωκεανίδα, ώστε να προχωρήσει σε προσωρινές παρεμβάσεις.

Βέβαια, το έργο γίνεται πιο δύσκολο, αφού οι χθεσινοί δυνατοί άνεμοι σάρωσαν και εξακολουθούν να σαρώνουν τα πάντα.

Στην Κεντρική Εύβοια έχουν σημειωθεί πτώσεις δέντρων και διακοπές του ρεύματος σε περιοχές του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων από τις 4.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 10.30 το πρωί της Τετάρτης


Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν κάποια χωριά και στην Βόρεια Εύβοια από πέντε κολόνες της ΔΕΗ που έσπασαν και από δέντρα που έπεσαν. Το ρεύμα κόπηκε στις 3.00 το πρωί και επανήλθε στις 12.00 το μεσημέρι. Στις Ροβιές ξεριζώθηκαν κυπαρίσσια και λεύκες.

Καταπτώσεις σημειώθηκαν πάλι στο δρόμο Ροβιές-Ιστιαία, αλλά στο σημείο επεμβαίνουν από νωρίς μηχανήματα της περιφέρειας.

Από την Σκύρο δεν απέπλευσε το πρωί το καράβι, λόγω των δυνατών ανέμων. Κανονικά εκτελέστηκε το δρομολόγιο των 15.00.


Κακοκαιρία επικρατεί και στη Νότια Καρυστία. Χιονόνερο πέφτει στις περιοχές, χωρίς να υπάρχουν όμως τόσο δυνατοί άνεμοι όσο στην υπόλοιπη Εύβοια.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share