Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ολονύχτιο θρίλερ στην Σκόπελό με άρρωστο βρέφος! - Εφιαλτικές στιγμές για την οικογένεια!

Ολονύχτιο θρίλερ για το άρρωστο βρέφος!

13 Μαρτίου 2019 10:55
Ολονύχτιο θρίλερ στην Σκόπελό με άρρωστο βρέφος! - Εφιαλτικές στιγμές για την οικογένεια!

Αίσιο τέλος στην ολονύχτια περιπέτεια του άρρωστου βρέφους που παρέμενε εγκλωβισμένο στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το πρωί, παραλήφθηκε από ελικόπτερο Super Puma το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λήμνου για να μεταφέρει το μωρό σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Είχε προηγηθεί μια δραματική νύχτα, με τις ώρες να περνούν αργά και βασανιστικά.

Ολονύχτιο θρίλερ για το άρρωστο βρέφος

Όλα ξεκίνησαν στις 20.00 χθες το βράδυ στη Σκόπελο, προκειμένου να στηθεί «γέφυρα ζωής» για να σωθεί ένα βρέφος εννέα μηνών που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Οι μανιασμένοι άνεμοι που ξεπερνούσαν τα 10 μποφόρ και τα αφρισμένα κύματα, κρατούσαν επί 12 ώρες «εγκλωβισμένες» τις προσπάθειες όλων, με το μωρό σε άμεσο κίνδυνο.

Στο Κέντρο Υγείας του νησιού- όπου οι γιατροί διαθέτουν υποτυπώδη εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρές καταστάσεις, στήθηκε ένα πρόχειρο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Όμως οι απεγνωσμένες εκκλήσεις για βοήθεια σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες εκτός Σκοπέλου, σκόνταψαν στις άγριες διαθέσεις του καιρού.

Ελικόπτερο Super Puma που σηκώθηκε από το αεροδρόμιο της Λήμνου δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί, λόγω των θυελλωδών ανέμων και επέστρεψε στη βάση του.

Λόγω των ισχυρών ανέμων επίσης, κανείς ιδιώτης δεν διακινδύνευε να ανοιχτεί με πλωτό σκάφος στη θάλασσα, ώστε από τη Σκόπελο να προσεγγίσει τη Σκιάθο, όπου υπήρχε η εκτίμηση ότι μπορεί να προσγειωθεί C130 ώστε να παραλάβει το άρρωστο μωρό, για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο Βόλου.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ζητήθηκε από τον Πρωτέα που είχε «δέσει» στη Σκιάθο να πλεύσει στην περιοχή, όμως τα 11 μποφόρ που έπνεαν εκείνη την ώρα, δεν επέτρεψαν στο καράβι να αποπλεύσει και να προσεγγίσει τη Σκόπελο.

Ετσι ζητήθηκε η συνδρομή γκαζάδικου που έπλεε σε κοντινή απόσταση προκειμένου να συνδράμει τις προσπάθειες.

Με ένα πλωτό σκάφος, ο γιατρός μαζί με έναν λιμενικό που κρατούσε το μωρό αγκαλιά προσπάθησαν να προσεγγίσουν το γκαζάδικο στον Αγνώντα, εν αναμονή πολεμικού αεροσκάφους που αναμένονταν, για να μεταφέρει σε νοσοκομείο στην Αθήνα το μωρό.

Παρ’ ότι το πλωτό σκάφος κατάφερε να προσεγγίσει τον Αγνώντα, τελικά δεν κατέστη να ανεβούν στο καράβι ο γιατρός με το λιμενικό.

«Οι άνεμοι φυσούσαν λυσσασμένα, ενώ τα κύματα ορθώνονταν βουνό μπροστά μας.

Παρ’ όλα αυτά ήμασταν αποφασισμένοι να φτάσουμε» λέει συγκλονισμένος ο γιατρός εξιστορώντας τις δραματικές στιγμές της επιχείρησης, για να προσεγγίσουν το δεξαμενόπλοιο.

«Μόλις φτάσαμε δίπλα στο καράβι και επιχειρήσαμε να ανεβούμε με την ανεμόσκαλα στο κατάστρωμα ήταν αδύνατο. Οι άνεμοι έπνεαν με πρωτοφανή ένταση.

Κινδυνεύαμε ανά πάσα στιγμή να βρεθούμε όλοι μαζί, ο λιμενικός που κρατούσε το μωρό αγκαλιά και εγώ στη θάλασσα.

Δεν είχε κανένα νόημα να συνεχίσουμε», συνέχισε με τρεμάμενη φωνή ο παιδίατρος Παναγιώτης Σταμούλης στο taxydromos.gr στις 06.30, εμφανώς απογοητευμένος που και αυτή η προσπάθεια για τη διακομιδή του μωρού είχε αποβεί άκαρπη.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share