Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπάρτη :Έπιασαν ηλικιωμένο με αρχαία, όπλα και χασίς!

Στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκαν ένα πήλινο μικρογραφικό αγγείο και ένα τμήμα αμφοροειδούς αγγείου

13 Μαρτίου 2019 10:01
Σπάρτη :Έπιασαν ηλικιωμένο με αρχαία, όπλα και χασίς!

...τα οποία χρονολογούνται στους Κλασσικούς και πιθανόν στους Ελληνιστικούς χρόνους αντίστοιχα
Έβγαλε «λαγό»η η αιφνιδιαστική έρευνα που διενήργησαν με οργανωμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί της Ασφαλείας στην κατοικία ενός 71χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, μετά από πληροφορίες ότι είχε στην κατοχή του παράνομο οπλισμό και αρχαία αντικείμενα.

Πράγματι, στο σπίτι του υπόπτου βρέθηκαν ένα πήλινο μικρογραφικό αγγείο και ένα τμήμα αμφοροειδούς αγγείου, τα οποία χρονολογούνται στους Κλασσικούς και πιθανόν στους Ελληνιστικούς χρόνους αντίστοιχα. Ο αρχαιολόγος ο οποίος τα εξέτασε έκρινε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις κι έτσι τα αρχαία αντικείμενα κατασχέθηκαν και θα παραδοθούν στην αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Εκτός αυτών, στην κατοικία του ηλικιωμένου οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, ένδεκα φυσίγγια και ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 56,9 γραμμαρίων. Τα δυο όπλα εστάλησαν στα εργαστήρια της Αστυνομίας για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο 71χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης που του άσκησε δίωξη για παραβάσεις των νόμων για την προστασία των αρχαιοτήτων, για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share