Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Πάτρα: Eνισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις για το τριήμερο καρναβαλιού λόγω των επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονική

Ο φόβος της αστυνομίας

4 Μαρτίου 2019 16:37
Πάτρα: Eνισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις για το τριήμερο καρναβαλιού λόγω των επιθέσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονική

Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύονται υπό το φόβο επεισοδίων και εξαιτίας των καταδρομικών επιθέσεων με στόχο αστυνομικούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Η κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Πάτρα, προκαλεί «πονοκέφαλο» στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαϊας, όπου το κυρίαρχο είναι η διασφάλιση των εκδηλώσεων και η αποτροπή – αντιμετώπιση, ενδεχομένων περιστατικών βίας.

Η πικρή εμπειρία από παρόμοια γεγονότα στην πλατεία Γεωργίου πριν από μερικά χρόνια , σε συνδυασμό με το σκηνικό που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλα περιστατικά επιθέσεων από κουκουλοφόρους σε αθλητικές εκδηλώσεις αλλά και η στοχοποίηση ανδρών των ΜΑΤ, αναγκάζει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να έχει ήδη επεξεργαστεί πιθανά σενάρια και να έχει πραγματοποιήσει συσκέψεις, στις οποίες εξετάστηκε ο τρόπος αντιμετώπισης της όποιας κατάστασης κρίσης, κατά το τελευταίο τριήμερο.


Η μεγάλη παρέλαση, η πλατεία Γεωργίου και ο μώλος της Αγίου Νικολάου, αλλά και γενικότερα τα σημεία όπου παρατηρείται τα τελευταία χρόνια πριν, κατά και μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων η μεγαλύτερη συγκέντρωση καρναβαλιστών και επισκεπτών, έχουν βρεθεί στο μικροσκόπιο και πάνω σε αυτά «πατάει» ο σχεδιασμός που έχει γίνει.

Να σημειωθεί ότι για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων τάξης θα γίνει μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων στην Πάτρα, από κοντινές αστυνομικές Διευθύνσεις.

 

Περιφέρεια

Ροή ειδήσεων

Share