Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 20χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του πατέρα του!

Είχαν πιαστεί στα χέρια!

20 Φεβρουαρίου 2019 17:34
Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 20χρονος που κατηγορείται για τον θάνατο του πατέρα του!

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 20χρονος που συνελήφθη για το θάνατο του 48χρονου πατέρα του.

Το περασμένο Σάββατο, πριν χάσει τη ζωή του ο 48χρονος, οι δυο άνδρες είχαν έρθει στα χέρια στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος του 48χρονου προήλθε από καρδιακά προβλήματα και τα τραύματα δεν ήταν θανατηφόρα. Ο νεαρός κατηγορούμενος, υπήκοος Αλβανίας, επιβεβαίωσε ότι συνεπλάκη με τον πατέρα του, υποστηρίζοντας όμως ότι βρισκόταν σε άμυνα.

«Όταν με χτύπησε αντέδρασα. Του έριξα τρεις γροθιές, αλλά δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να χάσει τη ζωή», φέρεται να είπε στην απολογία του, κάνοντας λόγο για «κακιά στιγμή». Όπως έγινε γνωστό, ο ίδιος περιέγραψε στην ανακρίτρια περιστατικά βίας του πατέρα του σε βάρος του ιδίου άλλα και άλλων μελών της οικογενείας του. Τα περιγραφόμενα περιστατικά βίας φαίνεται να επιβεβαίωσαν συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία εξετάστηκαν από την ίδια ανακρίτρια.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της αυτοπρόσωπης εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του.

Για την παραπομπή του σε δίκη αναμένεται να αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που δεν αποκλείεται, μετά το πέρας της κύριας ανάκρισης, να μετατρέψει την εις βάρος του κατηγορία. Η δίωξη που του αποδόθηκε είναι αυτή της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, ενώ ο συνήγορος του 20χρονου ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για «θανατηφόρα μη σκοπούμενη σωματική βλάβη», πράξη που διώκεται επίσης σε βαθμό κακουργήματος.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share