Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θλίψη: Πέθανε ο Μιχάλης Πόρναλης

Νικημένος από τον καρκίνο «έφυγε» από τη ζωή!

17 Φεβρουαρίου 2019 14:00
Θλίψη: Πέθανε ο Μιχάλης Πόρναλης

Νικημένος από τον καρκίνο «έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός οδοντίατρος και φωτογράφος του Βόλου Μιχάλης Πόρναλης, ο οποίος με τον φωτογραφικό φακό του είχε απαθανατίσει κάθε γωνιά της Μαγνησίας.

Ήταν απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη Σουηδία όπου παρακολούθησε και μαθήματα φωτογραφίας.

Στα πρώτα του φωτογραφικά βήματα ασχολήθηκε με την «εικαστική» φωτογραφία και πραγματοποίησε 18 ατομικές εκθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη φωτογραφία τοπίου και εξέδωσε καρτ-ποστάλ, αφίσες, ημερολόγια και φωτογραφικά βιβλία. Το 1997 υπέγραψε την έκδοση «Πήλιο, φωτο-διαδρομή», το 1999 την έκδοση «Πήλιο, φίλεμα Θεού», το 2001 το πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα «Πήλιο του φωτός και των χρωμάτων».

Είχε διδάξει σε σχολές φωτογραφίας και διέθετε πλούσιο αρχείο φωτογραφιών απ’ όλη την Ελλάδα. Φωτογραφίες του δημοσιεύθηκαν σε έντυπα και περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό και υπήρξε τακτικός συνεργάτης του «National Geographic».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share