Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ιωάννινα: Μητέρα 13 παιδιών καταδικάστηκε επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο!

Άλλαξε το έτος αποφοίτησης!

14 Φεβρουαρίου 2019 15:16
Ιωάννινα: Μητέρα 13 παιδιών καταδικάστηκε επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο!

Σε κάθειρξη οκτώ ετών καταδικάστηκε μία πολύτεκνη μητέρα, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού.

Η γυναίκα που κατάγεται από την Πρέβεζα, διόρθωσε το έτος αποφοίτησής της από το Δημοτικό, ισχυριζόμενη ότι το τελείωσε το 1980 και όχι το 1981, όπως είναι η αλήθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα προσκόμισε το απολυτήριο για να λάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η ίδια είναι μητέρα δεκατριών παιδιών, εκ των οποίων τα 5 είναι και σήμερα ανήλικα.

Μάλιστα, καταδικάστηκε ερήμην από το δικαστήριο. Η απουσία της όμως, δεν οφείλεται σε στρεψοδικία, αλλά στο γεγονός ότι πάσχει από την καρδιά της και έχει τοποθετήσει απινιδωτή. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε αναβολή. Αν και προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση, το αίτημά της για αναβολή απορρίφθηκε.

Η γυναίκα κατέθεσε έφεση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει προσδιοριστεί για τις 5 Μαρτίου.

Η υπόθεση, θυμίζει την περίπτωση της 53χρονης καθαρίστριας από τον Βόλο, η οποία παραποίησε το απολυτήριο Δημοτικού για να βρει δουλειά στην υπηρεσία καθαριότητας σχολείου. Η γυναίκα, εείχε μείνει για 23 ημέρες στη φυλακή.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share