Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Πλημμύρισαν οι δρόμοι! - Κλειστά τα σχολεία!

Κλειστά τα σχολεία στα Χανιά!

14 Φεβρουαρίου 2019 09:16
Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη: Πλημμύρισαν οι δρόμοι! - Κλειστά τα σχολεία!

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας!

Η απόφαση ελήφθη, καθώς προβλέπεται ένταση των καιρικών φαινομένων ιδιαίτερα κατά τις ώρες προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία

Παράλληλα, από τον δήμο Χανίων διευκρινίστηκε ότι «σήμερα Πέμπτη (14/2), το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Χανίων (πλην της Δ.Ε. Σούδας) θα βρίσκεται στις θέσεις του, για να εξυπηρετηθούν οι γονείς που, παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατούν, δεν έχουν άλλη επιλογή ασφαλούς φύλαξης και φροντίδας των παιδιών τους».

Κλειστές θα παραμείνουν ακόμα οι σχολικές μονάδες στους δήμους Πλατανιά και Αποκόρωνα. H κακοκαιρία που πλήττει από χθες τα Χανιά, με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους ανέμους, έχει δημιουργήσει προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο.

Σε πολλά σημεία της εθνικής οδού αναφέρθηκαν καταπτώσεις βράχων και πετρών με τις Αρχές να συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Πολλοί δρόμοι των Χανίων, μετατράπηκαν σε ποτάμια και η διέλευση από αυτούς ήταν αδύνατη, καθώς η ένταση και η διάρκεια της βροχής είχαν ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες νερού στο οδόστρωμα.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχή βοήθειας σε οδηγούς που είχαν ακινητοποιηθεί στα αυτοκίνητα τους. Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, το υπνωτήριο αστέγων του δήμου παραμένει και σήμερα ανοικτό σε 24ωρη βάση

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share