Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σοκ στην Αιτωλοακαρνανία: Φίδι δύο μέτρων βγήκε «βόλτα» μέσα στην παγωνιά!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας οδηγός

12 Φεβρουαρίου 2019 17:48
Σοκ στην Αιτωλοακαρνανία: Φίδι δύο μέτρων βγήκε «βόλτα» μέσα στην παγωνιά!

Δεν πίστευε στα μάτια του ένας οδηγός που κινούνταν στον δρόμο Γαβρολίμνης – Τρικόρφου στην Αιτωλοακαρνανία, όταν αντίκρισε ένα φίδι να κυκλοφορεί μέσα στην παγωνιά.

Ο λόγος για έναν «λαφιάτη» περίπου δύο μέτρων, ο οποίος αν και θα έπρεπε να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, εθεάθη να διασχίζει τον δρόμο μέσα στον χειμώνα.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, ο διερχόμενος οδηγός που κατέγραψε τις εικόνες βοήθησε τον λαφιάτη και τον έβγαλε από τον δρόμο για να μην τον πατήσει αυτοκίνητο.

Για την ιστορία, ο λαφιάτης είναι ένα μη δηλητηριώδες φίδι, το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα. Έχει μήκος γύρω στα 150 εκατοστά, σπανίως όμως μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 400 εκατοστά. Τα ενήλικα έχουν ένα κιτρινωπό καφέ ή μαύρο χρώμα και τέσσερις μαύρες γραμμές που ξεκινούν από το μάτι του και φτάνουν μέχρι την ουρά.

Κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. Κολυμπά επιδέξια. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά, μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά. Ζευγαρώνει την άνοιξη και τα θηλυκά γεννούν 3-18 αυγά. Είναι μέτριας επιθετικότητας φίδι που δαγκώνει αν αρπαχτεί.

Δείτε το βίντεο:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share