Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Θέλω να σε κάνω γυναίκα μου»: Έτσι την έπεφτε σε ανήλικα κορίτσια ο "δράκος" της Λάρισας!

Κάθειρξη 10 χρόνων!

12 Φεβρουαρίου 2019 10:18
«Θέλω να σε κάνω γυναίκα μου»: Έτσι την έπεφτε σε ανήλικα κορίτσια ο

Σε κάθειρξη 10 ετών, χωρίς αναστολή, καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Βόλου έναν 65χρονο άντρα από την Λάρισα, ο οποίος επιχείρησε να ασελγήσει σε βάρος τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», ο Λαρισαίος υποδυόταν τον ψυχολόγο και «ψάρευε» ανήλικα κορίτσια μέσω του Facebook.

Σε πολλά από τα μηνύματά του που παρουσιάστηκαν στη δίκη, έλεγε στα κορίτσια «είσαι χαδιάρα», «αγαπησιάρα» και άλλα ανάρμοστα σχόλια, ενώ τους προσέφερε και χρήματα για να συναντηθούν. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η μητέρα μιας κοπέλας ανακάλυψε το ποσό των 100 ευρώ στη τσάντα της κόρης της. Καθώς δεν έδινε χρήματα στη μικρή, η μητέρα ανησύχησε και ζήτησε τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί «έσπασαν» το προφίλ της ανήλικης στο Facebook και διαπίστωσαν ότι συνομιλούσε με έναν ενήλικα, ο οποίος εμφανιζόταν ως ψυχολόγος και της έκανε, δήθεν, ψυχανάλυση, χρησιμοποιώντας σεξουαλικούς όρους. Σε ένα από τα μηνύματά του έλεγε στην ανήλικη «θέλω να σε κάνω γυναίκα μου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, η ανήλικη μαζί με μια ακόμη συνομήλικη φίλη της είχαν πάει στο σπίτι του 65χρονου, τουλάχιστον, τρεις φορές, χωρίς όμως να εξακριβωθεί ασέλγεια.

Τελικά, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απόπειρα ασέλγειας, έναντι αμοιβής, με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 10 αλλά όχι τα 15 έτη ηλικίας, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, για απόπειρα ασέλγειας έναντι αμοιβής με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 15 έτη κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια και για διακεκριμένη προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, με πρόσωπο που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Σε βάρος του επεβλήθη ποινή κάθειρξης 10 ετών, δίχως η απόφαση να έχει αναστέλλουσα ισχύ, καταβολή χρηματικού προστίμου ύψους 70.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 8 χρόνια.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share