Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Ρόδος: Αυξάνονται οι νεκροί από τη γρίπη - Νέο θύμα ένας 33χρονος!

Η επιδημία γρίπης μαστίζει την Ελλάδα!

9 Φεβρουαρίου 2019 18:01
Ρόδος: Αυξάνονται οι νεκροί από τη γρίπη - Νέο θύμα ένας 33χρονος!

Η επιδημία γρίπης που μαστίζει την Ελλάδα φαίνεται πως ακόμα δεν έχει κάνει τον κύκλο της και συνεχίζει να σκορπά τον θάνατο. Νέο της θύμα είναι ένας 33χρονος οικογενειάρχης, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο της Ρόδου με υψηλό πυρετό και δυστυχώς κατέληξε, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 33χρονος εισήχθη στο νοσοκομείο της Ρόδου το απόγευμα της Παρασκευής. Είχε υψηλό πυρετό επί διήμερο και ρίγη. Οι συγγενείς του ανησύχησαν για την γενικότερη εικόνα που παρουσίαζε και αμέσως τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Παρά το γεγονός όμως, ο 33χρονος, κατέληξε σήμερα το πρωί, βυθίζοντας έτσι στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συγγενείς του.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις, ο 33χρονος συμπολίτης μας ενδέχεται να είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης και σε συνδυασμό με εξασθενημένο ανοσοποιητικό του σύστημα, να του προκάλεσε επιπλοκές που τον οδήγησαν στο θάνατο.

Η κηδεία του άτυχου νέου, όπως ανακοινώθηκε γίνει στην 1 το μεσημέρι της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Παστίδας.

Συνολικά, τουλάχιστον 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 21 μόνο αυτή τη βδομάδα. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και πολλά παιδιά παιδιά που δεν είχαν εμβολιαστεί.

Πολύ μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων και θυμάτων από τη γρίπη Η1Ν1 , απ΄ότι στην Ελλάδα, εμφανίζεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Το Υπουργείο Παιδείας δίνει οδηγίες στα σχολεία προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου.

Τα 50.000 επιπλέον εμβόλια που έχουν ήδη παραγγελθεί αναμένεται να φτάσουν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να μοιραστούν άμεσα έτσι ώστε να υπάρξουν νέοι εμβολιασμοί. Αυτό γιατί η γρίπη θα είναι σε έξαρση μέχρι το τέλος Μαρτίου.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share