Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Συναγερμός στον Βόλο: Του έκαναν δύο φορές αλκοτέστ γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έδειξε η πρώτη μέτρηση!

Απίστευτο περιστατικό!

29 Ιανουαρίου 2019 13:09
Συναγερμός στον Βόλο: Του έκαναν δύο φορές αλκοτέστ γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που έδειξε η πρώτη μέτρηση!

Βαριά ποινή σε 46χρονο για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Σε μπλόκο της Τροχαίας τον Οκτώβριο του 2018 ο κατηγορούμενος κατελήφθη να οδηγεί στην Ιωλκού και να έχει καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί σε 2,59 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στην α’ μέτρηση και σε 2,63 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα στη β’ μέτρηση.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε την περασμένη Παρασκευή από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε. Το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρία Αντωνίου - Χρήστος Ψωμόπουλος: Από τον βιασμό, αγκαλιά στα... μπουζούκια!

Απολογούμενος στο Δικαστήριο ο 46χρονος παραδέχτηκε ότι είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ περάν του επιτρεπόμενου ορίου για οδήγηση. Όμως, ισχυρίστηκε ότι δεν συνηθίζει να καταναλώσει αλκοόλ και εκείνο το βράδυ αυτό είχε συμβεί επειδή είχε μαλώσει με την παρέα του και ήταν στενοχωρημένος.

Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου δεν έγινε δεκτός από το Δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε. Το Δικαστήριο του επέβαλε επιπλέον αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για τέσσερις μήνες.

Επισημαίνεται ότι όταν ο οδηγός ενός οχήματος πιάνεται επ’ αυτοφώρω να οδηγεί έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ που αντιστοιχεί στο αίμα με πάνω από 0,61 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα, τότε ακολουθείται αυτόφωρη διαδικασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ειρήνη Λαγούδη: Ραγδαίες εξελίξεις! Ο ανακριτής κάλεσε τον αδερφό και την κόρη της! (video)

Ο εκάστοτε διοικητής της Τροχαίας καταμηνύει τον οδηγό, ο οποίος οδηγείται στη Δικαιοσύνη προκειμένου να λογοδοτήσει. Κάθε χρόνο από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Βόλου και των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων βεβαιώνονται εκατοντάδες παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Ενδεικτικά πέρυσι είχαν βεβαιωθεί παραβάσεις κατά 752 ατόμων. Εκείνο όμως που είχε προκαλέσει ιδιαίτερα αίσθηση ήταν οι μεγάλες ποσότητες αλκοόλ που ορισμένοι οδηγοί διαπιστωνόταν να έχουν καταναλώσει. Όπως σχολίαζαν αξιωματικοί της Αστυνομίας, σε ορισμένους οδηγούς τα αλκοολόμετρα σταματούσαν να μετρούν όπως ακριβώς συνέβη και με την προκείμενη υπόθεση.

Πηγή: taxydromos.gr

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share