Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021

Τραγωδία στην Κρήτη: Οικοδόμος έπεσε από σκάλα!

Εργατικό ατύχημα στην Χερσόνησο...

17 Ιανουαρίου 2019 21:26
Τραγωδία στην Κρήτη: Οικοδόμος έπεσε από σκάλα!

Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε κατά τις εργασίες ανακαίνισης μίας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στη Χερσόνησο στην Κρήτη.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, όλα συνέβησαν σήμερα στις 11.30 το πρωί όταν κατά τη διάρκεια ανακαίνισης μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στη Χερσόνησο ο Μ.Μ., οικοδόμος, έπεσε από την σκάλα με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα κλείδας και ωμοπλάτης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές και κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας έσπευσε στο σημείο και επέβαλε την άμεση εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας και τον επανέλεγχο των μέτρων της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στην Κέρκυρα: Σοκάρουν οι περιγραφές των οδηγών που παρέσυραν και σκότωσαν την 8χρονη!

"Στελέχη του ξενοδοχείου, προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση ατυχήματος όπου εργολάβοι, κατασκευαστές αποποιούνται κάθε ευθύνη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου και συνεχίζει: "Αυτοί τα έχουν κάνει όλα "καλά" και παρουσιάζουν την κατάσταση με τρόπο επιλεκτικό που τους βολεύει. Για αυτούς πάντα φταίει ο εργάτης. Γιατί γλίστρησε, γιατί έκανε λάθος, γιατί δεν πρόσεξε… Η εργοδοσία παρουσιάζεται με το «φωτοστέφανο» στο κεφάλι της. Όμως Κυβέρνηση και εργοδοσία είναι βουτηγμένοι με το αίμα των εργατών. Το Συνδικάτο Οικοδόμων καλεί όλους τους εργαζόμενους να μην φοβούνται και να σκεφτούν ότι στο βωμό του κέρδους θυσιάζεται η δική τους ζωή. Τα αφεντικά δε δείχνουν κανένα έλεος. Από το σχεδιασμό, την υλοποίηση, στη συνέχεια την εκμετάλλευση των έργων, ξυπνάνε και κοιμούνται προσκυνώντας ένα μόνο θεό: ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ Οι ευθύνες τους δεν κρύβονται όσο και αν προσπαθούν, γιατί θα βρίσκουν απέναντι τους τα ταξικά Σωματεία που θα αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, και αυτές που φαίνονται με την πρώτη «ματιά» και όσες παραμένουν αθέατες την πρώτη στιγμή για τον πολύ κόσμο. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο συνάδελφό μας και να γυρίσει γερός στην οικογένειά του".

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share