Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Τραγωδία στον ελληνικό στρατό: Η πτώση από την κουκέτα στον ύπνο του έφερε το τέλος! Έτσι πέθανε ο 21χρονος στρατιώτης

Αθωώθηκαν οι δύο γιατροί!

16 Ιανουαρίου 2019 10:05
Τραγωδία στον ελληνικό στρατό: Η πτώση από την κουκέτα στον ύπνο του έφερε το τέλος! Έτσι πέθανε ο 21χρονος στρατιώτης

Το αναπάντεχο τέλος του στρατιώτη συγκλόνισε τη Σύμη και όχι μόνο. Ανατροπή των αρχικών δεδομένων, μετά τη διερεύνηση της υπόθεσης...

Αθώοι κρίθηκαν χθες (15-01-2019) από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκάνησου δύο γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, του οπλίτη Ορέστη Παπαγεωργίου, σε ηλικία 21 ετών.

Ανάλογη ήταν και η πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία είχε επισημάνει στην αγόρευσή της ότι το κατηγορητήριο που συνετάγη για την υπόθεση είναι ελλιπές, εκφράζοντας την άποψη ότι έπρεπε να είναι κατηγορούμενοι και άλλοι γιατροί στρατιωτικοί αλλά και του νοσοκομείου Ρόδου. Τόνισε ότι λείπουν από το κατηγορητήριο εξωτερικά στοιχεία της αμέλειας που αποδίδεται στους κατηγορούμενους και εισηγήθηκε την απαλλαγή τους λόγω αμφιβολιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τραγωδία στον Βόλο: ''Έσβησε'' στον δρόμο για το νοσοκομείο!

Το αναπάντεχο τέλος του στρατιώτη Ορέστη Παπαγεωργίου

Ο Ορέστης Παπαγεωργίου, στρατιώτης 21 χρόνων, εξέτιε τη θητεία του σε μονάδα της Σύμης. Έπεσε από την κουκέτα του και μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ρόδου (ΤΥΕΘ), όπου τον εξέτασαν στρατιωτικοί γιατροί και απ’ εκεί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρόδου και στη συνέχεια στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Η γιατρός, που καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή, κατηγορήθηκε για το ό,τι την 22α Μαρτίου 2011 κι ενώ εργαζόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου ως νευροχειρουργός κι ενώ ο στρατιωτικός ιατρός είχε συστήσει τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας οφθαλμικών κόγχων, φέρεται να μη μετέβη στο νοσοκομείο για να εξετάσει τον ασθενή, να μη διέταξε την εισαγωγή του στο νοσοκομείο και να μη διέταξε εξέταση από ΩΡΛ.

Περαιτέρω, στις 24 Μαρτίου 2011 κι ενώ ο Ορέστης Παπαγεωργίου παραπέμφθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο, λόγω εμφάνισης περιοφθαλμικού οιδήματος αριστερά κι ενώ είχε ίλιγγο και αίσθημα περιστροφής, φέρεται να αρκέστηκε στην ήδη διενεργηθείσα προαναφερθείσα αξονική τομογραφία, να μην εξέτασε δια ζώσης τον ασθενή, να μην διέταξε περαιτέρω εξέταση αλλά να αρκέστηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ΩΡΛ ιατρό αναφέροντάς του ότι «ο ασθενής δεν είχε κάποιο νευρολογικό εύρημα και η αξονική εγκεφάλου ήταν αρνητική» καίτοι αυτή είχε ήδη δείξει ιγμορίτιδα.

Οι μέρες περνούσαν και ο πυρετός του άτυχου στρατιώτη δεν υποχωρούσε με τίποτα. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αυτή τη φορά οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: Μηνιγγίτιδα οξείας μορφής!

Στο νοσοκομείο αμέσως σήμανε συναγερμός και παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί έπεσε σε κώμα. Διακομίστηκε με ΕΚΑΒ στη συνέχεια εκτάκτως στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε να είναι κλινικά νεκρός, αφού ήταν πλέον πολύ αργά και η ασθένεια είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο του παιδιού.

Οργισμένοι οι συγγενείς του άτυχου στρατιώτη

Οι συγγενείς, μιλούν για λάθη και παραλείψεις, που τελικά κόστισαν τη ζωή στο νεαρό παιδί. Από τις πρώτες μέρες της δημοσιοποίησης της υπόθεσης ο τότε εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος είχε παραγγείλει την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιους, για το θάνατο του 21χρονου στρατιώτη Ορέστη Παπαγεωργίου.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share