Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγικό: Παπάς αρνήθηκε να δώσει φέρετρο για την κηδεία!

Στην Τήλο

24 Δεκεμβρίου 2018 14:29
Τραγικό: Παπάς αρνήθηκε να δώσει φέρετρο για την κηδεία!

Οι κάτοικοι έψαξαν τον ιερέα του χωριού, προκειμένου να πάρουν φέρετρο για να μεταφερθεί η σορός στην Κω και από εκεί να αναλάβει το γραφείο κηδειών. Ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε να δώσει φέρετρο και ήρθε ένα από τη Ρόδο...

Με ανάρτησή της στο facebook η Δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, ανέφερε ότι ιερέας του νησιού, δεν έδινε φέρετρο για να ταφεί 75χρονος Αγγλος, μόνιμος κάτοικους της Τήλου που πέθανε την Κυριακή.

Η Μαρία Καμμά, υποστήριξε ότι το νησί έγινε "άνω κάτω" προπαραμονή Χριστουγέννων, με αφορμή ένα φέρετρο. Όπως εξήγησε, πέθανε ένας "75χρονος Άγγλος μόνιμος κάτοικος του νησιού. Δεν υπήρχε κάποιος συγγενής του εδώ και όπως συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες, κάποιοι φιλότιμοι τρέχουν να συνδράμουν-στην Τήλο δεν υπάρχει γραφείο τελετών".

Οι κάτοικοι έψαξαν τον ιερέα του χωριού, προκειμένου να πάρουν φέρετρο για να μεταφερθεί η σορός στην Κω και από εκεί να αναλάβει το γραφείο κηδειών για το τελευταίο ταξίδι του 75χρονου Άνδρα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Δημάρχου, βρήκαν τον ιερέα μετά από αρκετή ώρα, ζητώντας του να τους δώσει το φέρετρο για να προλάβουν το πλοίο που περνούσε στις 21:00 το βράδυ, καθώς το επόμενο θα έφτανε μετά τα Χριστούγεννα. Τελικά όπως θα δείτε παρακάτω, ήρθε φέρετρο από τη Ρόδο για να παραληφθεί ο νεκρός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρομερό παρασκήνιο για το διαζύγιο Κοσιώνη - Μπακογιάννη: Το τρίτο πρόσωπο και η μισή εβδομάδα στο Καρπενήσι!

Μια απίστευτη ιστορία παραμονές Χριστουγέννων...

Η ανάρτηση της κ. Καμμά αναλυτικά:

"Καλά Χριστούγεννα λοιπόν! Αγάπη, Ειρήνη, Αλληλεγγύη, Προσφορά και όλα τα σχετικά... λόγια που τα λέμε χωρίς δυστυχώς να τα αισθανόμαστε χωρίς καν να τα καταλαβαίνουμε! Εμείς εδώ στην Τήλο, προπαραμονή Χριστουγέννων, τσακωνόμαστε για ένα φέρετρο! Δεν είναι αστείο, δεν είναι πρωταπριλιά αλλά προπαραμονή Χριστουγέννων είπαμε... Και με ποιον γινόταν ο καβγας; μα με την εξουσία των πάντων, τους παπάδες, αχ συγγνώμη τους ιερείς, τους δικούς μας, ξέρετε...

Απίστευτη ιστορία. Σοβαρή καταγγελία αντί για κάλαντα λοιπόν! Το πρωί πέθανε ένας 75χρονος Άγγλος μόνιμος κάτοικος του νησιού. Δεν υπήρχε κάποιος συγγενής του εδώ και όπως συμβαίνει στις μικρές κοινωνίες, κάποιοι φιλότιμοι τρέχουν να συνδράμουν-στην Τήλο δεν υπάρχει γραφείο τελετών.. Ψάχνουμε τον παπά του χωριού να πάρουμε φέρετρο προκειμένου να μεταφερθεί η σωρός στην Κω και από εκεί να αναλάβει το γραφείο κηδειών πια για το τελευταίο ταξίδι του Αγγλου φίλου μας. Από εδώ παπάς από εκεί παπάς, άφαντος ο παπάς! 12 με 3 μεσημβρινή σιέστα βλέπετε! τον βρίσκουμε στις 3μμ, δώσε μας το φέρετρο, έγινε αυτό και αυτό, το πλοίο περνάει στις 9 το βράδυ, και το επόμενο ξέρεις μετά τα Χριστούγεννα! Όχι δεν μπορώ να το δώσω η απάντηση, γιατί ρε παπά, ποιος θα το πληρώσει; Δεν έχω άλλο και άλλες πολλές τέτοιες τραγικές δικαιολογίες!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πυρκαγιά στο Μάτι: Βγήκε μετά από 78 ημέρες στην εντατική και κάνει Χριστούγεννα στο σπίτι του!

Επειδή αρχίζω πάλι να φουντώνω & μόλις πριν λίγο κατάφερα να ρίξω λίγο την πίεση μου- αναφέρω στα γρήγορα ότι μου είπε να μην αγχώνομαι ο χρυσός μου και θα γίνει σκάντζα! πάνω στο λιμάνι, θα έρθει φέρετρο από Ρόδο και ο νεκρός θα τοποθετηθεί μέσα σε αυτό πάνω στο λιμάνι κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, έτσι ρε αδελφέ να πρωτοτυπήσουμε λίγο αφού δεν φτιάξαμε και φάτνη φέτος. Α μας έκανε και υποδείξεις ο καλός μας ο παπάς όταν θυμήθηκε την ιδιότητα του, να φροντίσουμε να κάνουμε γραφείο τελετών καλέ! αμ πως έτσι; μπίζνες μαν ! Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ! Αηδιάζω και μόνο στην ιδέα, ειλικρινά, σε τι συστήματα μπλέκουμε τα παιδιά μας! Και μην με κατηγορήσει κάποιος, δεν είναι αριστερή δεν είναι άθεη αλλά δεν έχω τίποτα μ αυτούς που δεν πιστεύουν τα ίδια με εμένα ρε παιδιά! Έμαθα να πιστεύω στον άνθρωπο και στις αξίες του, έμαθα να σέβομαι και να τιμώ τους νεκρούς μου και δεν περίμενα ποτέ από εκπροσώπους της εκκλησίας που αρπάζουν τα λάβαρα και τρέχουν σε κάθε συλλαλητήριο, να υπολογίζουν το χρήμα μπροστά σε έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του...είχε μπροστά του την ματαιοδοξία αυτού του κόσμου και εκείνος φοβόταν μην τυχόν και το φέρετρο που του στείλει το γραφείο τελετών από τη Ρόδο είναι κατώτερης κατηγορίας!!!!!!

Ο άγγλος φίλος μας φεύγει για το τελευταίο του ταξίδι, όμως εμείς παιδιά μου κερδίσαμε το ΦΕΡΕΤΡΟ! ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Καλό ταξίδι Εντυ και σε ευχαριστούμε εμείς οι ΤΗΛΙΑΚΟΙ που επέλεξες το νησί μας και το έκανες και δικό σου...

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share