Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Φυλάκιση τριών ετών σε άντρα που μπήκε στο ΕΚΑΒ με το απολυτήριο του αδερφού του

Απόφαση του πενταμελούς εφετείου Πάτρας

4 Δεκεμβρίου 2018 22:22
Πάτρα: Φυλάκιση τριών ετών σε άντρα που μπήκε στο ΕΚΑΒ με το απολυτήριο του αδερφού του

Την υπόθεση ενός άνδρα που πλαστογράφησε απολυτήριο Λυκείου προκειμένου να βρει δουλειά στα εξέτασε το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας.

Ο άνδρας που κατάφερε να πάρει στο ΕΚΑΒ τη θέση του διασώστη βρέθηκε αντιμέτωπος με τα αδικήματα της ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης αλλά και της νόθευσης εγγράφου. Το δικαστήριο αποφάσισε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή και αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφορά. Από την υπηρεσία του απολύθηκε πριν δύο χρόνια.

Ο άνδρας προκειμένου να καταφέρει να βρει μια δουλειά στο δημόσιο έπρεπε να βρει ένα απολυτήριο Λυκείου. Μάλιστα στην κατάθεση του ανέφερε ότι και πολιτικό πρόσωπο του είχε πει πως ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρει ήταν... να βρει ένα απολυτήριο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: GNTM: "Σφάχτηκαν" Εύη Ιωαννίδου και Μικαέλα! (video)

Αποφάσισε λοιπόν να βάλει στο απολυτήριο του αδελφού του, τη δική του φωτογραφία και το δικό του όνομα. Το τι είχε κάνει αποκαλύφθηκε μετά από ελέγχους ενώ πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, με αναστολή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέσσερις προσαγωγές για την επίθεση στο σπίτι του Φλαμπουράρη!

Ενώπιον του δικαστηρίου, συνάδελφοι του έκαναν λόγο για έναν σωστό, εργατικό και υπεύθυνο επαγγελματία που πρόσφερε τις υπηρεσίες τους. «Εάν είχαμε άλλους πέντε σαν κι αυτόν, το ΕΚΑΒ θα λειτουργούσε καλύτερα» ανέφερε συνάδελφός τους.

Και ο εισαγγελέας έδωσε βάση στο γεγονός ότι το ελληνικό δημόσιο δε ζημιώθηκε οικονομικά αφού ο υπάλληλος εργαζόταν κανονικά.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share