Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτοπυροβολήθηκε, αλλά επέζησε: Εκανε μεταμόσχευση προσώπου! Το πριν και το μετά

Μια δεύτερη ευκαιρία ζωής!

30 Νοεμβρίου 2018 14:00
Αυτοπυροβολήθηκε, αλλά επέζησε: Εκανε μεταμόσχευση προσώπου! Το πριν και το μετά

Μια δεύτερη ευκαιρία ζωής δόθηκε σ’ έναν 26χρονο από την Καλιφόρνια, που είχε αυτοπυροβοληθεί στο πρόσωπο προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή του μετά από μακρά μάχη με την κατάθλιψη.

Ο νεαρός οξυγονοκολλητής υποβλήθηκε σε μια μαραθώνια επέμβαση μεταμόσχευσης προσώπου και τώρα μπορεί να ατενίζει τη ζωή με αισιοδοξία.

Εντυπωσιακές φωτογραφίες πριν και μετά την εγχείριση καταγράφουν την ολική μεταμόρφωση του Κάμερον Άντεργουντ.

Όταν έστρεψε το όπλο στο πρόσωπό του τον Ιούνιο του 2016, οι σφαίρες προκάλεσαν τέτοιες βλάβες, ώστε έμεινε χωρίς το μεγαλύτερο τμήμα της κάτω σιαγόνας του, έχασε όλα του τα δόντια, πλην ενός, τη μύτη του και μεγάλο μέρος της άνω γνάθου και του ουρανίσκου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη για 16χρονη μαθήτρια στην Καστοριά: “Με βίασε ο άντρας που γνώρισα στο facebook”

Ο Κάμερον Άντεργουντ πριν μπει στο χειρουργείο τον περασμένο Ιανουάριο (Φωτογραφία: NYU Langone Health)

Ο νεαρός από το Yuba City της Καλιφόρνια δοκίμασε διάφορες μεθόδους αποκατάστασης του προσώπου του με συμβατικές επεμβάσεις χωρίς αποτέλεσμα μέχρι που ανακάλυψε τον Δρα Εντουάρντο Ροντρίγκεζ της ορθοπεδικής κλινικής NYU Langone Health στο Μανχάταν.

Βίντεο: YouTube/NYU Langone Health

Τον περασμένο Ιανουάριο μπήκε στο χειρουργείο για μια εγχείριση στην οποία μετείχαν πάνω από εκατό γιατροί και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού. Εφαρμόζοντας έναν τρισδιάστατο χειρουργικό σχεδιασμό με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή και μια μάσκα του προσώπου του δωρητή από τρισδιάστατο εκτυπωτή έφεραν σε πέρας την επέμβαση μετά από 25 ολόκληρες ώρες.

Ο Κάμερον Άντεργουντ πριν αυτοπυροβοληθεί και μετά την μεταμόσχευση προσώπου (Φωτογραφία: NYU Langone Health)

Η εκπληκτική ιστορία μεταμόρφωσης του Κάμερον δεν θα ήταν, εφικτή χωρίς τον δωρητή του. Φοιτητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ο Γουίλιαμ Φίσερ από το Μανχάταν ήταν ένας ανερχόμενος συγγραφέας και κινηματογραφιστής, πρωταθλητής στο σκάκι και φυσικά δωρητής οργάνων. Αλλά μετά από μακρά μάχη με ψυχική ασθένεια, άφησε την τελευταία του πνοή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2017.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαθητής που επέζησε από το δυστύχημα των Τεμπών έγινε Αρχιμανδρίτης και αφιερώθηκε στο Θεό!

Για τους γονείς του δεν υπήρξε ο παραμικρός δισταγμός όταν ενημερώθηκαν ότι ένας νεαρός βρισκόταν έξι μήνες στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση προσώπου. «Ο θάνατος του γιου μου ήταν μια τραγωδία. Αλλά είμαι ευγνώμων που τιμώντας την απόφασή του μπορέσαμε να δώσουμε ζωή σε άλλους και ειδικά που ο Γουίλ και Δρ Ροντρίγκεζ έδωσαν στον Κάμερον την ευκαιρία να κυνηγήσει τα όνειρά του», ανέφερε η μητέρα του Φίσερ, Σάλι σε ανακοίνωσή της. «Για μένα η συμμετοχή σ’ αυτή την εμπειρία ήταν πηγή δύναμης σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Δεν νομίζω ότι θα άντεχα το θάνατο του Γουίλ αν δεν υπήρχε ο Κάμερον. Ο Κάμερον έχει όλη τη ζωή μπροστά του και συγκινούμαι με την ιδέα ότι ο Γουίλ τον βοηθά να έχει μια καλύτερη ζωή».

Όσο για τον ίδιο τον Κάμερον; «Είμαι τόσο ευγνώμων που υποβλήθηκα στην μεταμόσχευση προσώπου, επειδή μου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία», είπε φανερά συγκινημένος σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη. «Αν και βρίσκομαι ακόμη στο στάδιο της ανάρρωσης και δεν έχουν αποκατασταθεί πλήρως η κινητικότητα των μυών του προσώπου μου, ειδικά στα χείλη μου, είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα. Έχω μύτη και στόμα και μπορώ πλέον να χαμογελάσω, να μιλήσω και να καταναλώσω στερεές τροφές. Έχουν σημειωθεί τόσο εκπληκτικές πρόοδοι στην χειρουργική κι εγώ είμαι η ζωντανή απόδειξη»!



Πηγή: iefimerida.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share