Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν! Στα λευκά Θράκη και Ροδόπη (photos)

Το’ στρωσε στο Περτούλι!

29 Νοεμβρίου 2018 12:53
Τα πρώτα χιόνια έπεσαν! Στα λευκά Θράκη και Ροδόπη (photos)

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν όπως αποτυπώνει με τον φωτογραφικό του φακό ο Γιώργος Τοκούτσης και δημοσιεύει η ομάδα του facebook «Καιρικά Νέα Θράκης».

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες είναι από το συνοριακό σημείο διέλευσης Μακάζα - Νυμφαία και δείχνουν το τοπίο. Ωστόσο η τροχαία στην περιοχή κάνει λόγω για επικινδυνότητα στους δρόμους ενώ σε πολλά σημεία είναι απαραίτητες οι αλυσίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτο δελτίο καιρού: Σαρώνει τη χώρα η «Πηνελόπη» με χιόνια, κρύο και δυνατά μποφόρ!

Στα λευκά «ντύθηκαν» τα ορεινά χωριά των Τρικάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, χιονίζει από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σε όλα τα χωριά από το ύψος της Ελάτης και πάνω.
Το χιόνι έχει στρωθεί και στο οδόστρωμα (και μέσα στην Ελάτη) και συνιστάται οι οδηγοί που θέλουν να μετακινηθούν στον ορεινό όγκο να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το ύψος του χιονιού είναι μεγαλύτερο από το Περτούλι και πάνω, ενώ η χιονόπτωση συνεχίζεται. Μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρούν σε όλο το δίκτυο.

Η πρώτη χιονόπτωση του φετινού χειμώνα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Κοζάνη.
Η ασθενής χιονόπτωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 23:30 της Τετάρτης χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ πιο ισχυρή ήταν η χιονόπτωση που σημειώθηκε σε ποιο ορεινές περιοχές του νομού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατροπή: Κλειστά για 16 ημέρες τα σχολεία!

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share