Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σκιάθο από το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά! - «Φοβηθήκαμε ακόμα και για τη ζωή μας»

Το νησί βρέθηκε κυριολεκτικά στο «μάτι» του κυκλώνα Ζορμπά!

1 Οκτωβρίου 2018 20:54
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σκιάθο από το πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά! - «Φοβηθήκαμε ακόμα και για τη ζωή μας»

Εικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρισαν μόνιμοι κάτοικοι, επιχειρηματίες και επισκέπτες στο νησί της Σκιάθου που βρέθηκε κυριολεκτικά στο «μάτι» του κυκλώνα Ζορμπά.

Το νησί του Παπαδιαμάντη βούλιαξε στα λασπόνερα με τις εικόνες, που εξασφάλισε το Altsantiri.gr, να είναι ενδεικτικές του μεγέθους της καταστροφής. Ξενοδοχειακή μονάδα υπέστη τεράστιες ζημιές και ήδη οι επιχειρηματίες του νησιού μετρούν τις πληγές τους με το βλέμμα στην επόμενη μέρα.

Όπως λέει στο Altsantiri.gr, η Μ.Α., 26 ετών, μητέρα δύο παιδιών, κάτοικος της Σκιάθου, «μέσα σε λίγες στιγμές έγινε το κακό και το νησί έγινε αγνώριστο. Δεν έχουμε ξαναδεί τόσο δυνατή βροχόπτωση. Μέσα σε λίγες ώρες ολόκληρη η Σκιάθος είχε μετατραπεί σε μία τεράστια λίμνη. Μία λίμνη από λάσπη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιγαντώνεται ο Σκλαβενίτης!

Μάλιστα, η ένταση των φαινομένων συνοψίζεται σε μία φράση: «Φοβηθήκαμε όλοι πολύ. Ακόμα και για τις ζωές μας. Έχουμε παιδιά, δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Όταν σταμάτησε η καταιγίδα, όλοι πήραμε βαθιά ανάσα. Είχαμε κολλήσει στα τζάμια και παρακαλούσαμε να σταματήσει η θεομηνία».

«Τα περισσότερα ισόγεια πλημμύρισαν. Κάποια ξενοδοχεία αναγκάστηκαν να μετακινήσουν τον κόσμο. Τέτοια πράγματα δεν συνέβαιναν στη Σκιάθο ή τουλάχιστον δε θυμάμαι εγώ», προσθέτει η 26χρονη στο Altsantiri.gr.

Οι περιοχές του νησιού που επλήγησαν περισσότερο από την έντονη βροχόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους είναι αυτές του Τρούλου, της Αγ. Παρασκευής και των Κουκουναριών, με τον δήμαρχο Πρεβεζάνο σε πλήρη ετοιμότητα να συγκαλεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρύ πένθος στο Epsilon από τον θάνατο νεαρής γυναίκας: Συγκλονισμένη η Ναταλία Γερμανού!

Όπως εξηγεί η 26χρονη, η κινητοποίηση των αρχών ήταν έγκαιρη ενώ εξίσου ετοιμοπόλεμοι αποδείχτηκαν και οι επαγγελματίες του νησιού που φρόντισαν να εξυπηρετήσουν τόσο τους ίδιους τους κατοίκους όσο και τους τουρίστες που βρίσκονται ακόμα στο νησί.

Πηγή: altsantiri.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share