Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες! Πυρκαγιές σε Μαραθώνα, Αχαΐα και Αρκαδία

Σε τρία μέτωπα οι πυρκαγιές...

27 Σεπτεμβρίου 2018 07:28
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες! Πυρκαγιές σε Μαραθώνα, Αχαΐα και Αρκαδία

Σε τρία μέτωπα σε Μαραθώνα, Αρκαδία και Αχαΐα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες εν μέσω ισχυρών ανέμων οι πυροσβέστες.

Στο Μαραθώνα, στη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Δικαστικά λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι καλύτερη παρά τους ισχυρούς ανέμους αν και το μέτωπο δεν έχει ελεγχθεί.

Αν και η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 16 άτομα πεζοπόρο αλλά και εθελοντές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στο Ψυχικό: Γνωστός δικηγόρος, έγκλειστος στις φυλακές, το "πρόσωπο - κλειδί" στη δολοφονία του φαρμακοποιού

Στο Μαραθώνα, μάλιστα, έδωσε το παρών και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook.

Στην Αρκαδία φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην περιοχή Λουτρά.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά καίει πουρνάρια ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές!

Στην Αχαΐα λίγο μετά τις 5:30 η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή της Λίμνης Προκοπίου που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

Η μεγάλη αγωνία των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων που βρέθηκαν στην περιοχή ήταν να μην περάσει η φωτιά προς το δάσος της Στροφυλιάς.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ, η αστυνομία είχε δώσει εντολή να ανακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο Μετόχι-Καλογριά, προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι και να κινούνται πιο ελεύθερα τα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σήμερα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές της επικράτειας λόγω και των ισχυρών βοριάδων. Σχεδόν όλη η δυτική Ελλάδα, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, η Αττική, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Χαλκιδική, η Κορινθία είναι «κίτρινες» στο χάρτη που εκδίδει η ΓΓΠΠ.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share