Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σοκαρισμένοι οι συμμαθητές του 16χρονου Πέτρου που σκοτώθηκε στο Ηράκλειο!

Το τελευταίο αντίο στον άτυχο μαθητή!

17 Σεπτεμβρίου 2018 13:30
Σοκαρισμένοι οι συμμαθητές του 16χρονου Πέτρου που σκοτώθηκε στο Ηράκλειο!

Σοκαρισμένη παραμένει από χθες η κοινωνία του Ηρακλείου για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον βόρειο λιμενοβραχίονα Ηρακλείου, όταν ένας 16χρονος τραυματίστηκε πέφτοντας στους κυματοθραύστες, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί στο σημείο και να επέλθει το μοιραίο.

Κανείς από το περιβάλλον του δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο 16χρονος Πέτρος έφυγε τόσο ξαφνικά, και μια βόλτα στο Ενετικό λιμάνι θα κατέληγε σε τραγωδία.

Το τελευταίο αντίο στον έφηβο, ετοιμάζονται να πουν η οικογένεια, συγγενείς, συμμαθητές και φίλοι, σε κλίμα βαθιάς θλίψης και οδύνης.

Στις 4 το απόγευμα, θα τον αποχαιρετήσουν στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου όπου θα τελεστεί η κηδεία του.

Συγκλονισμένη είναι και η εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου και συγκεκριμένα το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου του οποίου και ήταν μαθητής, της Β’ Λυκείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκτακτη ανακοίνωση από τα Lidl: Αποσύρει άρον άρον προϊόν της από την αγορά!

Ο άτυχος μαθητής

Συγκεκριμένα από το σχολείο του αναφέρεται σε ανακοίνωση:

«Τα παιδιά του 2ου Γενικού Λυκείου Ηράκλειου, ο σύλλογος διδασκόντων, οι εργαζόμενοι και η διεύθυνση εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για την ξαφνική απώλεια του μαθητή μας Πέτρου Δασκαλάκη. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αγαπημένου μας μαθητή Πέτρου και δηλώνουμε ότι θα παραστούμε στην κηδεία και θα καταθέσουμε ένα συμβολικό ποσό στη μνήμη του σε κοινωφελές ίδρυμα.»

Το χρονικό

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής, με δεκάδες περιπατητές να γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της μοιραίας πτώσης και παρά την άμεση κινητοποίηση από ΕΜΑΚ, λιμενικό και ΕΚΑΒ, ο θάνατος είχε «στήσει καρτέρι» στον 16χρονο.

Με τη συνδρομή στελεχών της ΕΜΑΚ/Π.Υ. Ηρακλείου ο 16χρονος απεγκλωβίστηκε και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Ευθύμιο Δουβή, «ο 16χρονος έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος», που σύμφωνα με τον ίδιο η πτώση του παιδιού ήταν από 4 μέτρα ύψος.

«Από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο σημείο γιατρός όπου και διαπίστωσε ότι το νεαρό αγόρι δεν ήταν στη ζωή. Η επιχείρηση συνεχίστηκε για τον απεγκλωβισμό του, ενώ από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση ήταν άμεση από Λιμενικό, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ», σύμφωνα με τον κ. Δουβή.

Η στιγμή του απεγκλωβισμούΗ στιγμή του απεγκλωβισμού

Ο 16χρονος είχε ανέβει με έναν φίλο του πάνω στο τοιχίο ύψους 4 μέτρων και στην προσπάθειά του να πηδήξει από το ένα σημείο στο άλλο, έπεσε στο κενό, σύμφωνα με τον λιμενάρχη.

Η κατάληξη ήταν να χτυπήσει στο κεφάλι και το σώμα του να σφηνώσει ανάμεσα στους κυματοθραύστες, με αποτέλεσμα το παιχνίδι αυτό να του στοιχίσει τη ζωή.

Η σορός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο ΠΑ.Γ.Ν.Η., ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.

Πηγή: neakriti

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share