Σάββατο, 28 Μαΐου 2022

Φθιώτιδα: Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή! (Photo & Video)

Έκλεισαν δρόμοι, ξεριζώθηκαν δέντρα!

3 Αυγούστου 2018 13:09
Φθιώτιδα: Προβλήματα από την καταρρακτώδη βροχή! (Photo & Video)

Συντονισμένες προσπάθειες καταβάλλουν αυτή την ώρα οι κάτοικοι στο χωριό Στύρφακα, 20 χλμ δυτικά της Λαμίας, καθώς το μπουρίνι που ξέσπασε πριν από λίγο έχει μετατρέψει τους δρόμους του χωριού σε μεγάλα ποτάμια και το νερό μαζί με μπάζα και δέντρα κινείται ανεξέλεγκτα ανάμεσα στα σπίτια και τις αποθήκες.

Ήδη, η κυκλοφορία στον οδικό δίκτυο έχει αποκλειστεί και στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και σκαπτικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και του δήμου Λαμίας, για να αποτρέψουν τα χειρότερα. Μάλιστα, ορισμένα συνεργεία έχουν αποκλειστεί σε δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Μηνιαίες προβλέψεις Αυγούστου για όλα τα ζώδια από τον Κώστα Λεφάκη!

Σύμφωνα με τους κατοίκους το χωριού «η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη» και προσδοκούν «ύφεση των καιρικών φαινομένων για να πέσει η στάθμη του νερού και να αποτραπούν τα χειρότερα»

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακριβώς πάνω από τα τελευταία σπίτια του χωριού εξελίσσονται έργα της ΕΡΓΟΣΕ για τη χάραξη της νέας σιδηροδρομικής γραμμής με αποτέλεσμα η καταρρακτώδης βροχή να μεταφέρει τόνους από μπάζα, πέτρες ακόμη και δέντρα, μέσα στους δρόμους του χωριού που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Οι λιγοστοί κάτοικοι έχουν αποκλειστεί μέσα στα σπίτια τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τον όγκο του νερού να μπει σε αποθήκες και σε υπόγεια και να περιορίσουν στο ελάχιστο τις ζημιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πλημμυρίσει υπόγεια και αποθήκες, χωρίς όμως να υπάρχει πραγματική εικόνα, καθώς η νεροποντή συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο βδομάδες οι κάτοικοι του χωριού έζησαν ακριβώς παρόμοιες καταστάσεις, αλλά μπόρεσαν να αποτρέψουν τις μεγάλες ζημιές.

Το τελευταίο μάλιστα διάστημα ήταν αρκετές οι προειδοποιήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις για τους κινδύνους του χωριού κυρίως από τα φερτά υλικά και τα μπάζα, τα οποία η καταρρακτώδης βροχή μετακινεί από τα έργα της σιδηροδρομικής γραμμής και τα μεταφέρει μέσα στους δρόμους του χωριού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο! Δεν φαντάζεστε ποιος παίκτης του Power of love είχε δηλώσει συμμετοχή στο Survivor και δεν τον πήραν!

Αυτή τη στιγμή στο χωριό Στύρφακα υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα από τη Λαμία αλλά και σκαπτικά μηχανήματα τα οποία προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφική πορεία του νερού. ενώ βρέχει καταρρακτωδώς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μυστήριο στον βυθό: Αγνώστου ταυτότητας υποβρύχιο αντικείμενο βρέθηκε στον Θερμαϊκό (video)

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: lamiareport

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share