Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020

Κρήτη: Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στον Καρτερό Ηρακλείου λόγω θαλάσσιας ρύπανσης (photos)

Ποια είναι τα αίτια;

28 Ιουλίου 2018 17:36
Κρήτη: Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στον Καρτερό Ηρακλείου λόγω θαλάσσιας ρύπανσης (photos)

Απαγορεύτηκε η κολύμβηση στην παραλία Φλώριδα στον Καρτερό Ηρακλείου εξαιτίας της θαλάσσιας ρύπανσης που προκλήθηκε προχθές το βράδυ στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή υπογράφηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη έπειτα από το πόρισμα και την εισήγηση από τους επόπτες δημόσιας υγείας.

«Η κολύμβηση απαγορεύτηκε σε 200 μέτρα πλάτος στην συγκεκριμένη παραλία. Η εισήγηση έγινε από τους επόπτες υγείας που πήγαν στην περιοχή – μετά από καταγγελία του λιμενικού – και έκαναν αυτοψία παίρνοντας δείγματα».

Μάλιστα, ήδη στην παραλία έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που αναγράφεται «Απαγορεύεται η κολύμβηση» προς ενημέρωση των λουόμενων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάχη για τη ζωή της δίνει πασίγνωστη Ελληνίδα δημοσιογράφος!

Αυτήν την ώρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εξετάσεις των δειγμάτων και αναλόγως τα αποτελέσματα θα αρθεί ή θα συνεχιστεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Ακόμα δεν γνωρίζουν την αιτία

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία που προκάλεσε τη συγκεκριμένη θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή.

Σύμφωνα με το cretapost, όλα συνέβησαν προχθές το βράδυ, όταν διαπιστώθηκε πως στο ρυάκι που βρίσκεται στην περιοχή υπήρχαν διάφορα απορρίμματα που ρύπαιναν τον ποταμό.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμενικού σώματος για μία πρώτη αυτοψία. «Εξαιτίας του σκότους δεν ήταν εφικτό να εντοπίσουμε την αιτία της ρύπανσης και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας μεταβήκαμε στο σημείο ώστε να πάρουμε δείγμα», επεσήμανε ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρισμός βόμβα στη showbiz! Χωρίζει πασίγνωστο ζευγάρι;

Αρχικά η αιτία της ρύπανσης φαινόταν πως προερχόταν από το αμαξοστάσιο του δήμου που υπάρχει στην περιοχή ωστόσο, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν άνδρες του λιμενικού καθώς και στελέχη της διεύθυνσης υγείας που ερευνούν την υπόθεση με τα… βλέμματα να έχουν στραφεί αυτήν την ώρα σε κτίρια που βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεν έχει τέλος η τραγωδία! - Στους 88 οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές!

Αξίζει να σημειωθεί ότι λουόμενος που συχνάζει στην συγκεκριμένη παραλία, μιλώντας στο cretapost, ανέφερε πως είχε και ο ίδιος αντιληφθεί τη ρύπανση, ωστόσο, από τις εκβολές του ποταμού δεν έφευγαν απορρίμματα αλλά όμβρια λύματα.
Απαντήσεις σε όλα αυτά αναμένονται να δώσουν οι εξετάσεις στα δείγματα που έχουν πάρει οι αρχές και εξετάζονται στα ειδικά εργαστήρια.

 

Επαρχία

Ροή ειδήσεων

Share