Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρίλερ με την πυρκαγιά στην Ρόδο, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Μάτι!

Έντρομοι οι κάτοικοι!

26 Ιουλίου 2018 14:01
Θρίλερ με την πυρκαγιά στην Ρόδο, λίγες ώρες μετά την τραγωδία στο Μάτι!

Δεν έχουν περάσει παρα μόνο 70 ώρες από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι Αττικής και τους δεκάδες νεκρούς που μέχρι σήμερα όλο και αυξάνονται και νέα ισχυρή πυρκαγιά ξέσπασε χτες το απόγευμα στην Ρόδο!

Επικίνδυνη και ύποπτη χαρακτηρίζεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο λόφο του Αγίου Στεφάνου, στο Μόντε Σμιθ.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δύο εστίες, στις Κάτω Πέτρες και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή εξαπλώθηκε γρήγορα.

Στη μάχη για την κατάσβεσή της μετείχαν 12 οχήματα της Πυροσβεστικής, με το σύνολο του προσωπικού της, δυνάμεις της Εταιρείας Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών (ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ), εθελοντές, βυτιοφόρα οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα του Δήμου Ρόδου, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο σε δύο ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το έγκλημα της ΕΛ.ΑΣ. που σκότωσε 81 ανθρώπους! Πως οδήγησαν στον θάνατο και άτομα που δεν ήταν κάτοικοι της περιοχής;

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Τσιτσικάς, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι έχουν γίνει ήδη προσαγωγές, τονίζοντας ότι ερευνάται κάθε ενδεχόμενο.

Παράλληλα έκανε έκκληση, σε περίπτωση πυρκαγιάς, ο κόσμος ν’ απομακρύνεται από τις εστίες καθώς προέχει η άμεση κατάσβεσή της.

«Οι περίεργοι σε τέτοιες περιπτώσεις δεν βοηθούν την κατάσταση» είπε, προσθέτοντας ότι ο χειριστής του πυροσβεστικού ελικοπτέρου δεν μπορούσε να κάνει σωστές ρίψεις νερού λόγω των πολιτών που τραβούσαν βίντεο τη φωτιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Φοβάμαι μανούλα, αλλά εσύ μην έρθεις...»: Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια της Εβίτας και του Αντρέα στην μητέρα τους!

Χαρακτηριστικός ήταν και ο τρόμος στους κατοίκους του νησιού, αφού βλέποντας όλα αυτά που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες από την τηλεόραση, έσπευσαν να απομακρυνθούν με κάθε τρόπο από το σημείο!

Χαρακτηριστική είναι και η παρακάτω φωτογραφία χρήστη στο facebook που απαθανάτισε το Athensmagazine.gr:

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share