Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Συναγερμός στο Λιμενικό: Ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης!

Μεγάλη επιχείρηση

29 Μαΐου 2018 09:21
Συναγερμός στο Λιμενικό: Ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης!

Iστιοφόρο το οποίο μετέφερε μετανάστες εντοπίστηκε δυτικά των Χανίων το βράδυ της Δευτέρας και αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό.

Αναλυτικότερα, το ιστιοφόρο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Σφηνάρι, περίπου 50 μίλια από το Ελαφονήσι και 40 ν.μ. νοτιοδυτικά των Κυθήρων. Ελικόπτερο του λιμενικού καθώς και σκάφος της Frontex εντόπισαν το ιστιοφόρο πλοίο στο οποίο επιβαίνουν περίπου 70 άτομα, 50 ενήλικες και 20 παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Σήμερα στους τραπεζικούς σας λογαριασμούς 1.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε να οδηγήσουν το σκάφος με τους μετανάστες στην Παλαιόχωρα σήμερα το πρωί, έχοντας ενημερώσει σχετικά και τις τοπικές αρχές.

Ωστόσο, λόγω καιρού και ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν στην περιοχή από τις πρώτες πρωινές ώρες, κρίθηκα αδύνατη η μεταφορά προς την Παλαιοχωρα.

Οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής νοτιοδυτικά του νομού Χανίων, πνέουν 8-9 μποφόρ.

Έτσι εγκαταλήφθηκε η ιδέα την Παλαιόχωρας και πλέον οι αρχές σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγήσουν το ιστιοφόρο από το Σφηνάρι στο Καστέλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες; Η απελπισία στους Μαχητές, η ατάκα - φαρμάκι του Νάσου στους Διάσημους και η συνεννόηση μπουζούκι Τανιμανίδη - Πάνου!

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση κατά την οποία τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού οδηγούν το ιστιοφόρο στο Καστέλι.

Οι μετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες, θα φτάσουν πρώτα στο Καστέλι και αφού γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, θα μεταφερθούν στα Χανιά για την προσωρινή του φιλοξενία

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share