Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγική απώλεια: Βρέθηκε νεκρός ο Δημήτρης Τζίφας!

Ένας ξεχωριστός άνθρωπος που είχε προσφέρει πολλά στην χώρα!

22 Μαΐου 2018 09:45
Τραγική απώλεια: Βρέθηκε νεκρός ο Δημήτρης Τζίφας!

Απεβίωσε χθες σε ηλικία 82 ετών και κηδεύεται αύριο στον Κρίνο Αχαΐας, ο υπαρχηγός ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος και δημοσιολόγος Δημήτριος Τζίφας. Ο εκλιπών διετέλεσε για πολλά χρόνια επιτελικός αξιωματικός στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς υπήρξε για μια περίοδο διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70.

Ηρθε στην Αχαΐα το 1975, όπου υπηρέτησε ως διοικητής του Πυροσβεστικού Σταθμού στο αεροδρόμιο Αράξου και στη συνέχεια, στις αρχές της δεκαετίας του '80, διετέλεσε διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της πόλεως των Πατρών και της Κέρκυρας, και αποστρατεύθηκε το 1985 με τον βαθμό του υπαρχηγού ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα ανάσα: Αυτοί θα βρείτε μέχρι 500 ευρώ στους λογαριασμούς σας ως την Παρασκευή!

Ο εκλιπών δίδαξε στην Ακαδημία του Πυροσβεστικού Σώματος και είχε πτυχίο Δημοσιολογίας. Κατά την υπηρεσία του, ως διοικητής της Πυροσβεστικής Πατρών, είχε τραυματιστεί σοβαρά στη μεγάλη φωτιά του Ζαβλανίου, στην προσπάθειά του να σώσει έναν νέο πολίτη και για τον λόγο αυτό είχε νοσηλευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο.

Μετά την αποστράτευσή του, ο Δημήτριος Τζίφας είχε επιστρέψει στην Πάτρα, όπου και διέμενε με την σύζυγό του Μαρία, ενώ ο γιός του Ανδρέας είναι γιατρός στην Αθήνα, όπου διαμένει μαζί με την οικογένειά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έγκλημα στα Τρίκαλα: Αυτή είναι η μάνα των 3 παιδιών που έσφαξε ο άνδρας της μπροστά στην κόρη τους!

Ο εκλιπών, τον τελευταίο μήνα, είχε νοσήσει από πνευμονία και έπειτα από νοσηλεία, είχε κολλήσει σοβαρή ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά δυστυχώς ο οργανισμός του δεν άντεξε.

Η κηδεία του Δημήτριου Τζίφα θα τελεστεί την Τετάρτη 23 Μαΐου στις 11 π.μ. στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρίνου Αχαΐας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share