Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τραγωδία στα Χανιά: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή!

Το τελευταίο αντίο στα δύο αδέλφια!

21 Μαΐου 2018 09:55
Τραγωδία στα Χανιά: Σοκάρει το πόρισμα του ιατροδικαστή!

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία των Χανίων, από τον τραγικό χαμό τριών νέων ανθρώπων, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή στα βράχια, σε παραλία των Σφακίων μετά τη σφοδρή πρόσκρουση του ταχύπλοου, στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με την νεκροψία- νεκροτομή που διενήργησε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης η αιτία θανάτου για τα δύο άτυχα αδέρφια Στέλιο και του Κων/νο ήταν οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από τη σφοδρή πρόσκρουση του σκάφους στα βράχια, στη θαλάσσια περιοχή των Σφακίων.

Για τον 35χρονο Μανώλη η αιτία θανάτου ήταν «ολιγενική καταπληξία (δηλαδή απώλεια αίματος) λόγω κακώσεων στα σπλάχνα και στην κοιλία έπειτα από βίαια πρόσκρουση του σώματος επί ανένδοτης, τραχείας επιφάνειας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: H ομάδα που κερδίζει στον αγώνα Ελλάδα - Κολομβία!

Αποχαιρετούν σήμερα τα δύο αδέλφια

Η τελευταία πράξη του δράματος, θα παιχτεί σήμερα, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, όπου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα αποχαιρετήσουν τα δύο αδέλφια, τον Κωστή και Στέλιο Κωνστανταράκη, 34 και 32 ετών.

Την Κυριακή η οικογένεια, αλλά και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 35χρονο επιχειρηματία Μανόλη Τσεπίση, ο οποίος τραυματίστηκε επίσης θανάσιμα μαζί με τους δύο οδοντιάτρους.

Η διοίκηση του Οδοντιατρικού Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη των δύο πρόωρα χαμένων αδελφών δίνοντας το όνομά τους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου που στο εξής θα λέγεται «Αίθουσα Στέλιου και Κωστή Κωνστανταράκη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Με δική της εκπομπή παίκτρια του Survivor! Έπεσε η υπογραφή με τον ΣΚΑΙ...

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 19 Μαΐου όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το φουσκωτό στο οποίο επέβαιναν τέσσερις φίλοι ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και συνετρίβη στα βράχια της ακτής του Φοίνικα.

Ο ήχος της σφοδρής πρόσκρουσης κινητοποίησε ψαράδες και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έντρομοι μέσα στο σκοτάδι αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί και ειδοποίησαν τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος αλλά και συνολικά 12 πυροσβέστες από τα κλιμάκια Ανώπολης και Βρυσών για την επιχείρηση του απεγκλωβισμού των επιβαινόντων.

Με τη βοήθεια των αλιέων της περιοχής ανασύρθηκε από τη θάλασσα ο 30χρονος τραυματίας ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων με πολλαπλά κατάγματα στο πάνω μέρος του σώματος.

Στη συνέχεια, από τα συντρίμμια του ταχύπλοου ανασύρθηκαν τα σώματα των δύο οδοντιάτρων και του επιχειρηματία οι σοροί των οποίων οδηγήθηκαν στη Χώρα Σφακίων προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αναγνώρισης.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share