Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης! (Video)

Διεκόπη η συνεδρίαση

15 Μαΐου 2018 11:15
Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης! (Video)

Έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη και την παράταξη "Εντάξει" του Σταύρου Καλαφάτη σημειώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με αφορμή την παρουσία του δημάρχου στο κοινό συνέδριο της ΚΕΔΕ - ΕΝΠΕ για τον "Κλεισθένη".

Αποτέλεσμα ήταν να διεκοπεί προσωρινά η συνεδρίαση, ενώ αποχώρησε από την αίθουσα σε ένδειξη διαμαρτυρίας η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης.

Όλα ξεκίνησαν από παρέμβαση του Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος θέλησε να ενημερωθεί για την τύχη των δύο ψηφισμάτων που επρόκειτο να κατατεθούν στο κοινό συνέδριο των δημάρχων και των περιφερειαρχών σύμφωνα με προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Παρασκήνιο: Γι' αυτό χάρηκε ο Νάσος που πήγε στους Μαχητές! Τι του έκαναν στους Διάσημους και με ποιον είχε πρόβλημα;

Ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει" ενημερώθηκε από τη διοίκηση ότι και τα δύο ψηφίσματα καταψηφίστηκαν, οπότε δεν κατατέθηκε τίποτα στο συνέδριο. Ο κ. Καλαφάτης έθεσε θέμα απαξίωσης του δημοτικού συμβουλίου, ζητώντας να αναγνωστούν τα πρακτικά και να δοθεί στη δημοσιότητα το οπτικοακουστικό υλικό.

Ακολούθησε αντιπαράθεση, ανάμεσα στον κ.Καλαφάτη και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, γεγονός που οδήγησε τον κ. Καλαφάτη να ενημερώσει πως η παράταξή του αποχωρεί "προσβεβλημένη από τη διαδικασία". "Πήραμε απόφαση ότι ο κύριος δήμαρχος θα πάει στην κοινή συνεδρίαση με αυτά τα δύο ψηφίσματα, που ισοψήφισαν με 17 - 17 ψήφους και τώρα έρχεστε και μας λέτε ότι δεν ισχύουν", είπε ο κ.Καλαφάτης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - Διαρροή: Αυτή η ομάδα κερδίζει το αποψινό (15/05) έπαθλο!

"Είστε αγενέστατος", του είπε ο κ.Μπουτάρης, με τον Σταύρο Καλαφάτη να απαντάει κατά την αποχώρηση των δημοτικών του συμβούλων: "Εσείς δήμαρχε μας καθυβρίζετε συνεχώς". "Λυπάμαι για τη συμπεριφορά του κ.Καλαφάτη. Ότι δεν τον συμφέρει δεν θέλει να το ακούσει. Η ευπρέπεια στο δημοτικό συμβούλιο άλλα υπαγορεύει", είπε ο δήμαρχος, με την πρόεδρο κ.Γούλα, να διακόπτει τη συνεδρίαση.

"Ουσιαστικά με τις ψήφους 17 - 17 στο δημοτικό συμβούλιο δεν πήραμε θέση και κατέβηκα στην Αθήνα με δική μου πρόταση", διευκρίνισε ο κ. Μπουτάρης.

Με την επανέναρξη της διαδικασίας σε όσα προηγήθηκαν αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της παράταξης "Μένουμε Θεσσαλονίκη", Κωνσταντής Σεβρής, ο οποίος υποστήριξε πως "η όλη διαδικασία θυμίζει νηπιαγωγείο".

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: Thestival.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share