Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Αυτή είναι η απόφαση για τον 58χρονο που είχε φυλακισμένα τα ΑμεΑ ξαδέλφια του στην Θεσσαλονίκη!

Είδηση της τελευταίας στιγμής!

4 Απριλίου 2018 15:18
Αυτή είναι η απόφαση για τον 58χρονο που είχε φυλακισμένα τα ΑμεΑ ξαδέλφια του στην Θεσσαλονίκη!

Προφυλακιστέος κρίθηκε από την εισαγγελέα με τη σύμφωνη γνώμη του 1ου Τακτικού Ανακριτή, ο 58χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι κρατούσε φυλακισμένα τα δυο του ξαδέλφια επί 8 μήνες στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο, αποσπώντας τους το ποσό των 81.000 ευρώ με τη βία (διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση).

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το voria.gr, o κατηγορούμενος δημοτικός υπάλληλος υποστήριξε στην απολογία του πως χρειαζόταν τα χρήματα για τις σπουδές της 23χρονης κόρης του.

Παράλληλα αρνούμενος τις κατηγορίες της αρπαγής και της εκβίασης, είπε πως τα δυο του ξαδέλφια (μια 48χρονη και ο 47χρονος αδελφός της) πήγαν στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο (από το σπίτι όπου διέμεναν στις Σέρρες) με τη θέλησή τους.

Ο 58χρονος κατά τη διάρκεια της απολογίας του παραδέχτηκε την απειλή βίας και την απάτη σε βάρος των συγγενών του, ωστόσο τόνισε πως τους είχε δεμένους μόνο τον πρώτο καιρό και όχι για όλο το διάστημα των οκτώ μηνών και ότι μπορούσαν να διαφύγουν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ραγίζουν καρδιές στην κηδεία του Στέλιου Σκλαβενίτη: Τραγική φιγούρα ο αδελφός του! (photos)

Ένταλμα σύλληψης για 3 άτομα

Εκτός από τον 58χρονο, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για δύο ακόμη άτομα, έναν άντρα και μία γυναίκα καθώς και διεθνές ένταλμα σύλληψης για την κόρη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Αυτό είναι το αντικείμενο που βρέθηκε μόλις χτες στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη!

Τι δήλωσε ο δικηγόρος

«Απ'την πρώτη στιγμή ο πελάτης μου έχει δηλώσει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του. Με τη βοήθεια φίλων και συγγενών θα βρει τρόπο να πράξει τα μέγιστα ώστε να αποδοθούν τα χρήματα στα θύματα. Από τη δικογραφία δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της αρπαγής. Αντίθετα, προκύπτει ότι οι απαχθέντες είχαν πλήρη ελευθερία κινήσεων. Ήταν δεμένοι μόνο στο πρώτο στάδιο, αλλά από εκεί και πέρα όχι. Μάλιστα, ο ένας απαχθεί επισκέπτονταν μόνος του κάποια τραπεζικό καταστήματα. Ο πελάτης μου είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και έχει διαπράξει την παράνομη κατακράτηση, απειλή βίας και απάτη από κοινού για να κερδίσει κάποια χρήματα», δήλωσε ο δικηγόρος του άνδρα, Ευθύμης Μπάρμπας.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share