Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κλειστή παραμένει η διώρυγα της Κορίνθου! (Video)

12 Μαρτίου 2018 14:35
Κλειστή παραμένει η διώρυγα της Κορίνθου! (Video)

Κλειστή παραμένει η διώρυγα της Κορίνθου λόγω των κατολισθήσεων που σημειώθηκαν πριν από μερικές ημέρες και σταμάτησαν την διέλευση των πλοίων.

Με γερανούς και εξειδικευμένους εναερίτες εργάτες συνεχίζονται τα έργα για την απομάκρυνση των όγκων τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Περίπου 17.000 κυβικά μέτρα υπολογίζεται πως είναι οι όγκοι που έπεσαν στη διώρυγα της Κορίνθου από τις κατολισθήσεις στο τέλος του προηγούμενου μήνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής ογκομέτρησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τηλεθέαση: Τι νούμερα σημείωσε το Survivor χωρίς δυνατό ανταγωνισμό; Κέρδισε ή έχασε νούμερα;

Αντίθετα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν ελεγχόμενες εκρήξεις για την αποκατάσταση της διώρυγας. Τα έργα συνεχίζονται καθημερινά με γερανούς και μπουλντόζες στο ενάλιο κομμάτι, αλλά και εξειδικευμένους εναερίτες εργάτες που κατεβαίνουν κάθετα τον ισθμό και με ειδικά εργαλεία αφαιρούν τα επικίνδυνα κομμάτια του βράχου. Από αυτές τις εργασίες προέρχονται και οι νέοι όγκοι που έπεσαν το σαββατοκύριακο μέσα στη διώρυγα, καθώς γίνεται προσπάθεια να αφαιρεθούν όλα τα σημεία που θα μπορούσαν στο μέλλον να αποδειχθούν επικίνδυνα σε περίπτωση νέας έντονης βροχόπτωσης όπως αυτής της 26ης Φεβρουαρίου.

Εμπορικά, επιβατικά και άλλων ειδών πλοία, δεν χωρούν να περάσουν αυτές τις ημέρες από την διώρυγα η οποία για τον λόγο αυτό παραμένει κλειστή μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών. Τα μόνα πλοία που κινούνται στο σημείο είναι τα φορτηγά που έχουν αναλάβει τον καθαρισμό των νερών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Master Chef - Spoiler: Εκτός διαγωνισμού ο πιο δυνατός παίκτης! Ο λόγος για τον...

Συγκεκριμένα, κάθε φορτηγό πλοίο πραγματοποιεί το λιγότερο 5 δρομολόγια την ημέρα και έχει δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς όγκων μέχρι 80 κυβικά μέτρα ανά δρομολόγιο. Υπολογίζεται πως καθημερινά απομακρύνονται από 800 κυβικά μέτρα όγκων και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και θα επαναλειτουργήσει κανονικά ο ισθμός.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: korinthostv

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share