Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μυστήριο με πλοίο που μετέφερε εκρηκτικά στην Κρήτη

10 Ιανουαρίου 2018 13:29
Μυστήριο με πλοίο που μετέφερε εκρηκτικά στην Κρήτη

Η μεγάλη έρευνα του Λιμενικού και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών για τον έλεγχο του φορτηγού πλοίου, που εντοπίστηκε την Τρίτη στα ανοιχτά της Κρήτης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το Λιμενικό ανακοίνωσε πως σήμερα θα κάνει παρουσίαση των ευρημάτων του ελέγχου.

Το πλοίο με την επωνυμία ANDROMEDA και σημαία Τανζανίας προσέγγισε αρχικά τους Καλούς Λιμένες στα νότια του Ηρακλείου και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι, χωρίς όμως να έχει λάβει τη σχετική άδεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φλορίντα Πετρουτσέλι: Ποιος είναι ο σύντροφός της που θα κάνουν παιδί μαζί!

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ αναφέρουν πως το πλοίο φέρει νόμιμη άδεια φορτίου και πως η κατεύθυνσή του ήταν από την Αλεξανδρέτα της Τουρκίας προς την Αιθιοπία, μεταφέροντας πυρίτιδα. Η εκτός προγράμματος και άνευ άδειας προσέγγισή του στον Άγιο Νικόλαο έβαλε σε υποψίες τις αρχές και κινητοποίησε τις διαδικασίες εξονυχιστικού ελέγχου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Να προσέχεις τα παιδιά μου..." - Το δεύτερο SMS που έστειλε η 44χρονη πριν πεθάνει! Σε ποιον και γιατί;

Το πλοίο είναι κατασκευασμένο το 1979, έχει μήκος 81 μέτρα, πλάτος 12 μέτρα και τονάζ 1590 κόρων ενώ η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τους 9,2 κόμβους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O 22χρονος σατανιστής της Γλυφάδας που έσφαξε μια άστεγη έξω από την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου! (photos)

Εκτός από τα κοντέινερ που μεταφέρει το πλοίο, φέρει και δεξαμενές υγραερίου. Το πλοίο παραμένει μέχρι στιγμής αγκυροβολημένο στον προβλήτα 5 του λιμανιού

Πηγή: enikos.gr

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share